Hvad kan vi hjælpe med?

Tilbud til sårbare unge flytter sammen

Fra den 1. februar 2018 flytter tilbuddene 'Ung på vej', 'Pitstop' og 'Ungegruppen' sammen i Ishøj. Målet er at give brugerne endnu bedre tilbud

I disse dage er der hektisk byggeaktivitet på Ishøj Søvej 1 ved Strandgårdsskolen i Ishøj. Den store bygning på adressen, som har fået navnet Søstedet, er nemlig ved at blive totalrenoveret både indvendigt og udvendigt, da den fra årsskiftet får nye beboere.

Ind flytter tilbuddene 'Ung på vej', 'Pitstop' og 'Ungegruppen', der på baggrund af en politisk beslutning skal bringes tættere sammen.

Flytningen ændrer dog ikke på indholdet af de tre forskellige tilbud, da de hver især kan noget særligt.

"Vi samler de skarpeste"

"Én af fordelene ved at samle de tre tilbud på Søstedet er, at vi dermed samler de skarpeste kompetencer i kommunen, når det handler om at hjælpe og støtte psykisk sårbare unge videre i livet, hvad enten det handler om at blive uddannelsesparat, stoppe med at ryge hash og tage stoffer eller hjælpe psykisk sårbare med at finde fodfæste i livet," siger Merete Amdisen, formand for kommunens socialudvalg.

Dermed kan brugerne faktisk få endnu mere ud af deres nuværende tilbud, da der vil opstå nogle flere muligheder på tværs af tilbuddene. Der vil blandt andet være fælles motionstilbud, såvel som fælles oplæg og workshops som brugerne af de forskellige tilbud vil kunne drage nytte af.

Brugerne er med på råd

Lige nu er håndværkere ved at lægge sidste hånd på renoveringen på Søstedet, hvor de tre tilbud fremadrettet skal bo. I den forbindelse har en brugergruppe fra tilbuddene givet input til, hvordan den nye bygning skal indrettes. Her fremgår det, at det især er vigtigt for brugerne, at stedet kommer til at ose af hygge, liv, tryghed og venlig stemning.

Det er muligt at følge med i indflytningen og udviklingen via Pitstops Facebook-side.

FAKTABOKS: De tre tilbud til unge

  • 'Ung på vej' er et beskæftigelsesrettet tilbud til unge fra 18 år, som ønsker at blive klar til at komme i uddannelse eller arbejde.
  • 'Pitstop' er et behandlingstilbud til unge fra 13 år og voksne, som ønsker at lave en forandring fra hash og andre stoffer.
  • 'Ungegruppen' er et tilbud for unge psykisk sårbare, hvor der arbejdes med at mindske social isolation og angst samt styrke sociale kompetencer.

Kontakt

Center for Voksne og Velfærd

Ishøj Store Torv 20, 4.
2635 Ishøj

socialservice@ishoj.dk

Tlf. 43577575Telefontider:

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Senest opdateret 12. januar 2018