Hvad kan vi hjælpe med?

Seks nye hjem til boligløse indviet

To sociale viceværter er ansat til at hjælpe de hjemløse.

Søhaven er navnet på kommunens nye boligområde for hjemløse, som blev indviet onsdag den 15. november

Antallet af hjemløse i Danmark er de seneste to år steget med otte procent. I dag er der mere end 6600 hjemløse i Danmark - 46 af dem er fra Ishøj. For to år siden var det tal 25, så Ishøj følger den landsdækkende tendens med flere og flere hjemløse. Derfor besluttede Ishøj Byråd sidste år at bygge seks nye boliger til hjemløse.

Onsdag den 15. november klokken 14 kunne byrådet så sammen med blandt andet repræsentanter fra kommunens udsatteråd fejre indvielsen af de seks nye boliger til hjemløse i det nye boligområde ’Søhaven’ på Ishøj Søvej 5 i centrum af Ishøj. Målet med boligerne er, at beboerne kommer til at trives, og at de bliver i stand til at fastholde boligen, så de permanent kommer væk fra et liv som hjemløs. 

Til indvielsen var der taler af borgmester Ole Bjørstorp og formand for Social- og Sundhedsudvalget, Merete Amdisen. Inviteret var repræsentanter fra Social- og Sundhedsudvalget i Ishøj Kommune, Ishøj Byråd, Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsen, Udsatterådet, Handicaprådet og skoler og institutioner i nærområdet. 

Borgmester Ole Bjørstorp sagde blandt andet i sin tale: 

”I et rigt og velfungerende samfund som vores har vi en forpligtigelse over for alle borgere. Hjemløse Ishøj-borgere er også Ishøj-borgere. Og vi tager hånd om alle Ishøj-borgere. Vi skal arbejde for, at alle, uanset hvilke problemer de måtte have, kan få en værdig tilværelse. Med disse seks nye boliger får nogle af de svageste i vores kommune mulighed for at få tag over hovedet, og mulighed for en langt mere tryg og værdig tilværelse,” sagde borgmesteren. 

Inddragelse af borgere i beslutningen

Det er borgere og politikere i Udsatterådet, der i fællesskab har arbejdet på at få gennemført beslutningen om at etablere boliger til hjemløse. Det fortalte formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Merete Amdisen, i sin tale: 

”I Udsatterådet har det været et ønske, en mærkesag, at gøre noget for denne gruppe borgere. Derfor var det en stor glæde, at politikerne i vores kommune lyttede til Udsatterådets ønske og anbefaling om at bygge en række boliger til hjemløse. Jeg ser det som et vigtigt eksempel på, at det betaler at engagere sig i vores kommune. At indflydelse og inddragelse af borgerne ikke blot er tomme ord, men noget vi praktiserer med stor succes i Ishøj,” sagde Merete Amdisen, der som formand for Social- og Sundhedsudvalget også sidder i Udsatterådet. 

Hun viste efter sin tale deltagerne til indvielsen rundt i de nye boliger. Hver bolig er på 40 kvadratmeter og indeholder et soveværelse, integreret køkken/ stue samt eget bad og køkken. Udover de seks boliger er der også et fælleshus. 

Målgruppen for de nye boliger er borgere, der enten er hjemløse eller risikerer at blive det, hvis man ikke gør en særlig indsats. Det er borgere, som har så alvorlige psykiske, sociale og personlige problemer, at de ikke er i stand til at bo i en ordinær bolig eller fastholde en bolig i andre af kommunens botilbud.

For at støtte beboerne vil der blive tilknyttet en social vicevært. Viceværtens opgave bliver at yde hjælp til selvhjælp til beboerne og at samarbejde med lokalsamfundet, fx boligselskaberne. Den sociale vicevært skal hjælpe beboerne med, så vidt som overhovedet muligt, at blive i stand til at klare en almindelig tilværelse med madlavning, huslige gøremål, læge-/tandlægebesøg og så videre.

Forventningen er, at de første hjemløse er klar til at flytte ind i første kvartal af 2018. 

Boliger til hjemløse

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl. 15.00-16.30
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 15. november 2017