Hvad kan vi hjælpe med?

Rådgivning, vejledning og akut hjælp

Har du brug for rådgivning, vejledning eller akut hjælp? Så kan du finde det her.

Her på siden finder du råd til, hvordan du skal agere, hvis du er bekymret for et barn, eller selv er barn, ung eller forælder og har brug for råd og vejledning.

Desuden har vi samlet en række eksterne links til rådgivning i forskellige situationer. Vi har opdelt linkene til forældre og til børn og unge.

Du kan læse mere om rådgivning og akut hjælp på borger.dk.

Uden for kommunens åbningstider kan du rette henvendelse til Vestegnens politi.

Hvis du har spørgsmål til denne side, kan du kontakte Center for Børn og Forebyggelse (se nederst på siden).

Er du bekymret for et barn, eller har du brug for akut hjælp?

Her kan du melde til kommunen, når du får kendskab til, at et barn eller en ung under 18 år udsættes for vanrøgt, nedværdigende behandling af forældre eller andre opdrageres. Et barn må ikke leve under forhold, der bringer dets sundhed eller trivsel i fare.

Har du brug for akut hjælp og vejledning, og er du bekymret for et barn skal du sende en underretning til:

Skriv til underretning via Digitalpost (e-boks)

Skriv via Digitalpost (e-boks) hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Du kan også bruge vores selvbetjeningsløsning:

Underretning om udsatte børn/unge

E-mail: underretninger@ishoj.dk hvis du har spørgsmål med ikke personlige oplysninger i eller kontakt StraXen på tlf. 43 57 75 78.

Du kan læse mere om underretninger på borger.dk.

Anonym rådgivning for forældre

Har du børn op til 18 år, kan du ringe til Familieværkstedets 'Åben anonym rådgivning' og få rådgivning og vejledning. Den åbne rådgivning kontaktes på telefon 23 43 40 74. Du har mulighed for at få fem samtaler.

Eksterne links til hvor du kan få rådgivning som barn eller ung

Har du brug for hjælp til et problem eller bare et godt råd?

Vi har fundet en række gode steder på nettet, hvor du kan komme i kontakt med en voksen, som har tid til at lytte. Du kan både ringe, chatte og skrive anonymt til rådgiverne.

BørneTelefonen
BørneTelefonen er din telefon! Den er oprettet for at give dig mulighed for at få gode råd eller en at snakke med. Alle børn og unge kan ringe til BørneTelefonen på 116 111. Hvis du synes det er nemmere at skrive om dine problemer, kan du skrive et brev til BørneBrevkassen eller chatte med en rådgiver på BørneChatten

Etnisk Ung
Er du ung med etnisk minoritetsbaggrund og føler du dig kontrolleret, presset og forvirret? Så ring til en rådgiver i Etnisk Ung, som er klar til at tage en snak med dig. Du kan ringe hele døgnet på 70 27 76 66. Vil du hellere skrive til en rådgiver, så brug den anonyme brevkasse.

Ung online
Har du brug for nogen at snakke med? Så ring til Ung På Linje på 70 12 10 00 og få en snak med en ung, som er klar til at lytte og støtte dig. Samtalerne er anonyme og kan dreje sig om alt, fx ensomhed, kærlighed, ubehagelige oplevelser, sex, mobning, forældre og sorg. I chatten kan du mandag til fredag mellem kl. 19 - 22 skrive med en af UngOnLines chattere.

Ventilen
Ventilen er en frivillig organisation, som har mødesteder for stille og ensomme unge mellem 15 og 25 år. Hvis du har svært ved at finde venner, som du kan tale alvorligt med, så kan du overveje at komme i et af ventilens mødesteder. Ventilen har mødesteder over hele landet.

De drikker derhjemme  
Hjemmesiden er for børn og unge i familier med alkoholproblemer. Her kan du læse andre børn og unges historier, debattere med dem og finde links til steder, hvor du kan få hjælp.

Tabu
En side for unge om psykiske problemer. Her kan du få viden og læse unges beretninger om psykiske problemer.

Eksterne links til hvor du kan få rådgivning som forælder

Anonym Ungerådgivning

Anonym Ungerådgivning er et tilbud til dig mellem 14-24 år, der har brug for en samtale med en professionel. Temaerne kan være mange, fx skilsmisse hos forældrene, konflikter derhjemme eller i skolen, tristhed, ensomhed eller mobning. Rådgivningen er anonym og bliver mellem dig og psykologen. 

Der er mulighed for op til 3 samtaler i rådgivningen og der er to psykologer tilknyttet rådgivningen.

Rådgivningen har til huse på Vallensbæk Rådhus og kan kontaktes på mail eller telefon via psykologerne: Ása Egholm og Dennis Sjøberg.

Psykolog Ása Egholm
Tlf. 29498780
E-mail aeg@ishoj.dk 

Psykolog Dennis Sjøberg
Tlf 22145221
E-mail densj@ishoj.dk

Anonym Ungerådgivning er organiseret under Center for Børn og Forebyggelse

Skilsmissegrupper

CBF har løbende børnegrupper for børn, der er berørt af skilsmisse. Børnegrupperne spænder over forskellig aldersopdeling fra gang til gang. Børnegruppen varetages af to psykologer. Alle kan henvise børn til gruppen og børnene behøver ikke være indstillet til PPR.

Forløbet består af en opstartssamtale med børn og forældre, 8 gruppegange og en afsluttende samtale med børn og forældre. Hvis forældrene har delt forældremyndighed, skal begge forældre i udgangspunktet være enige om, at børnegruppen er et godt tilbud for deres barn. Børnegruppen er tænkt som et rum for børn, hvor man kan møde andre i lignende situation og få sat ord på og delt tanker, følelser og oplevelser – både de positive og de svære.

Gruppen har til huse på Gildbroskolen, Gildbrovej 39 i Ishøj (tæt ved Ishøj station) og forældrene skal selv sørge for transport til og fra gruppen.

Tilbuddet er gratis og retter sig mod familier i både Ishøj og Vallensbæk.

I kan kontakt psykologerne, hvis I har spørgsmål eller kender til børn, der kunne have gavn af tilbuddet.

Psykolog Rebecca Skaarup-Hille
Tlf. 29 49 87 98 
E-mail 36246@ishoj.dk

Psykolog Anna Paulsen
Tlf. 29 49 87 78 
E-mail jul@ishoj.dk

Politik til forebyggelse og opsporing af overgreb på børn og unge

I Ishøj Kommune har alle ansatte et ansvar for at forebygge overgreb på børn og unge og dermed ansvar for at handle, hvis vi ser tegn på overgreb. Derfor har Ishøj Kommune vedtaget en politik til forebyggelse og opsporing af overgreb på børn og unge.

Du kan læse politiken her.

Ledelser og medarbejdere i dagtilbud og skoler i Ishøj har desuden fået udleveret foldere med med titlerne 'Handleguide ved overgreb' og 'Håndbog for samarbejde om sårbare børn'.

Kontakt

Center for Børn og Forebyggelse

Ishøj Store Torv 20, 4. sal
2635 Ishøj

Tlf. 43577580Skriv til Center for Børn og Forebyggelse via Digitalpost (e-boks)

Skriv via Digitalpost (e-boks) hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Telefontider

Mandag-onsdag kl. 8 – 15.30
Torsdag kl. 8 - 17
Fredag kl. 8 - 13.30

Senest opdateret 27. januar 2017