Hvad kan vi hjælpe med?

Pension, når du er på efterløn

Når du går på efterløn, kan du samtidig vælge at få udbetalt nogle af dine pensioner

Selvbetjening

Beregn efterløn

Se dine egne pensioner – PensionsInfo

Læs om pension, når du er på efterløn

Skal dine pensioner udbetales nu eller senere?

Du har mulighed for at få udbetalt din arbejdsmarkedspension og individuelle pension, samtidig med at du går på efterløn.

Du kan vente med at gå på pension og på den måde fortsætte med at indbetale til pensionen, hvis din arbejdsmarkedspension er en, som du selv og evt. din arbejdsgiver betaler til, eller hvis du har oprettet en individuel pension. Så vil pensionen stadig vokse og bliver større, indtil du går på folkepension.

Hvis du ikke har optjent fuld ret til tjenestemandspension som tjenestemand, kan du også vente med at gå på pension og optjene ret til mere i pension.

Du få udbetalt den del af en tjenestemandspension, der knytter sig til din alder, samtidig med at du går på efterløn. Men din tjenestemandspension bliver mindre, jo længere tid før din folkepensionsalder, du får den udbetalt.

Det er en god ide at finde ud af, hvad der skal ske med alle dine pensioner. Skal nogle af dem udbetales nu, mens andre bliver udbetalt senere? Eller skal de alle enten udbetales nu eller gemmes til senere?

Udbetalinger fra andre pensioner kan have betydning for størrelsen af din efterløn. Tal evt. med din a-kasse for at få rådgivning og oplysning om, hvad det betyder for din efterløn, at du får pension udbetalt samtidig med din efterløn.

Din arbejdsmarkedspension, hvis du arbejder

Du fortsætter automatisk med at indbetale til din arbejdsmarkedspension eller optjene ret til tjenestemandspension, hvis du fortsætter med at arbejde på nedsat tid, mens du er på efterløn. Du vil derfor stadig – i større eller mindre omfang - være dækket af de forsikringer, der indgår i pensionen.

Det er meget forskelligt, hvordan de forskellige pensioner og forsikringer er sat sammen. Derfor er det en god ide, at du spørger dit pensionsselskab, din pensionskasse eller dit pengeinstitut, hvad der præcis sker med din pension og forsikring, når du går på efterløn, uanset om du arbejder eller ej.

Din arbejdsmarkedspension, hvis du ikke arbejder

Du stopper automatisk med at indbetale til din arbejdsmarkedspension, hvis du ikke arbejder, mens du er på efterløn. Derfor er det ikke sikkert, at du stadig er dækket af de forsikringer, der er en del af din arbejdsmarkedspension.

Det er en god ide at kontakte dem, der administrerer din arbejdsmarkedspension, og spørge, om dine forsikringer stadig dækker. De kan også fortælle dig, om du evt. kan gøre noget for ikke at være uden forsikring i den periode, hvor du er på efterløn.

Hvis du har været tjenestemand ansat i staten, kan du kontakte dit tidligere ansættelsessted eller Statens Administration. Hvis du har været tjenestemand ansat i en kommune eller region, kan du kontakte dit fagforbund eller den arbejdsgiver, hvor du var ansat som tjenestemand.

Det er desuden en god ide at undersøge, hvad du ellers har af individuelle pensioner og forsikringer, hvis indbetalingerne til din arbejdsmarkedspension bortfalder.

Efterløn og ATP-bidrag

Du bestemmer selv, om du vil betale ATP-bidrag, når du får efterløn.

Hvis du vil klage

Du kan klage over a-kassens afgørelser til Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring, Arbejdsskadestyrelsen. Hvis du er uenig i Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikrings afgørelse, kan du klage over afgørelsen til Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg.

Læs også

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9.00-15.30
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9.00-13.30.

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-tirsdag kl. 9 -15
Onsdag kl. 12-15
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9.00-13.30.

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl. 15.00-16.30
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-tirsdag kl. 10-14
Onsdag (kun hjælp til selvbetjening) kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 13
2635 Ishøj

Senest opdateret 24. september 2016