Hvad kan vi hjælpe med?

Opholdstilladelse som arbejdstager eller arbejdssøgende

Personer, som ikke er EU/EØS-statsborgere, skal have tilladelse til at bo og arbejde i Danmark

Selvbetjening

Ansøg om opholds- og/eller arbejdstilladelse

Ansøg om opholdstilladelse til arbejde, studier, au pair, praktik og familiesammenføring

Ansøg om forlængelse af opholds- og/eller arbejdstilladelse

Læs om opholdstilladelse som arbejdstager eller arbejdssøgende

Hvem kan få opholdstilladelse som arbejdstager eller arbejdssøgende?

For at få en opholdstilladelse som arbejdstager eller arbejdssøgende er det er normalt en betingelse, at indholdet af arbejdet taler for at give en udlænding tilladelsen.

Der findes en række ordninger, som gør det lettere for højt kvalificerede udlændinge at få opholds- og arbejdstilladelse i Danmark. Du kan se en liste over disse ordninger på hjemmesiden Ny i Danmark, der varetages af Udlændingestyrelsen og Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.

Hvordan ansøger jeg om opholdstilladelse som arbejdstager eller arbejdssøgende?

Hvis du skal søge om opholdstilladelse som arbejdstager eller arbejdssøgende, er fremgangsmåden forskellig afhængigt af, om du søger tilladelse som lønarbejder, som selvstændig erhvervsdrivende eller som jobsøgende.

Hvis du ansøger om opholdstilladelse som lønarbejder, skal både du og arbejdsgiveren i Danmark bidrage med oplysninger til behandling af ansøgningen. Ansøgningsskemaerne for selvstændige erhvervsdrivende og for arbejdssøgende skal kun udfyldes af dig selv.

Du kan finde flere oplysninger om ansøgningen og få vejledning i at finde det korrekte ansøgningsskema via nyidanmark.dk.

Hvordan får jeg forlænget min opholdstilladelse som arbejdstager eller arbejdssøgende?

Betingelsen for, at du kan få forlænget din opholdstilladelse som arbejdstager eller arbejdssøgende, er først og fremmest, at du stadig opfylder alle betingelserne for din oprindelige opholdstilladelse.

Det er meget vigtigt, at Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering modtager din ansøgning om forlængelse, inden din tidligere opholdstilladelse udløber. Ellers kan din ansøgning blive afvist. Det betyder, at den ikke vil blive behandlet, og at du må forlade Danmark og ansøge om en helt ny opholdstilladelse.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575



Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9.00-15.30
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9.00-13.30.

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-tirsdag kl. 9 -15
Onsdag kl. 12-15
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9.00-13.30.

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl. 15.00-16.30
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-tirsdag kl. 10-14
Onsdag (kun hjælp til selvbetjening) kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 13
2635 Ishøj

Senest opdateret 8. juni 2015