Hvad kan vi hjælpe med?

Nu får Ishøj en kunststi til ARKEN

En ny, kunstnerisk sti skal fra 2019 forbinde Ishøj Station med kunstmuseet ARKEN. Nu bliver første skridt mod stien taget

En 2, 2 kilometer lang kunststi skal forbinde Ishøj Station med kunstmuseet ARKEN i 2019.

Og nu er opgaven med at skabe den nye sti netop blevet sat i udbud. Dermed kan alle interesserede arkitekter og kunstnere, byde ind på, hvordan stien skal forme sig og indrettes.

Er du arkitekt eller kunstner? Se her, hvordan du deltager i projektkonkurrencen

Ishøj Kommune, kunstmuseet ARKEN og foreningen Realdania står bag det ambitiøse samarbejde om stien.

"Udbuddet markerer, at vi nu for alvor tager fat på dette spændende projekt. Vi vil nu give de dygtige, kreative mennesker derude mulighed for at komme med deres bud på, hvordan man kan bringe kunst ud i byrummet til glæde for flere og samtidig gøre det nemmere og mere attraktivt at gå eller cykle fra stationen til museet," siger filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania, som støtter projektet med 16 millioner kroner.

Sti skal binde Ishøj sammen

Ifølge planen skal stien, som har fået arbejdstitlen ARKEN WALK, give en tættere forbindelse mellem Ishøjs centrum og ARKEN.

Undersøgelser har vist, at mange af ARKENs 300.000 årlige besøgende ankommer til Ishøj med tog. Håbet er, at den nye sti både vil gøre det lettere for museumsgæsterne at finde vej til ARKEN, og at de undervejs vil få en kunstnerisk oplevelse ud over det sædvanlige.

"Vandreruten til ARKEN går både igennem et tætbefolket beboelsesområde, en lang tunnel, et stille villakvarter og et område med idylliske naturstier. Jeg glæder mig til at se, hvordan kunstnerne og arkitekterne vil binde disse områder sammen, gøre ruten lettere at navigere i for de besøgende og give dem en god oplevelse ved at fylde byrummet med kunstneriske oplevelser," fortæller Ishøj Kommunes borgmester, Ole Bjørstorp.

Mere end blot skulpturer

Ishøj Kommune, ARKEN og Realdania har ikke på forhånd lagt sig fast på, hvordan kunststien skal se ud, men har udpeget fem overordnede mål, som kunstnerne og arkitekterne skal leve op til.

"Vi vil gerne give kreativiteten og fantasien frie rammer, og som udgangspunkt er alle idéer velkomne," siger ARKENs direktør, Christian Gether, som understreger, at kunststien skal være dynamisk og "mere og andet end blot en række skulpturer, som er placeret langs ruten."

Målet er at skabe en unik sti, hvor arkitektur og kunst smelter sammen med Ishøjs byrum og giver mulighed for både aktivitet, eftertænksomhed og kreativitet.

"Kunststien skal skabe interaktion imellem kunstværkerne og de forbipasserende. Det vil sige, at de folk, som bruger stien, gerne må interagere med værkerne. Både byrummet og kunstværkerne skal invitere til sanselighed og give brugerne lyst til at komme ud af de vante rammer," siger Christian Gether.

Kunststien ARKEN WALK forventes at være klar til brug i 2019.

FAKTABOKS: Hvad er ARKEN WALK?

 • En 2,2 km lang sti mellem Ishøj Station og ARKEN
 • Stien vil løbe fra Ishøj Station til området Ishøj Centrum, under tunnellen til villakvartererne på strandsiden og ned ad Skovvej til ARKEN.
 • Projektet er et samarbejde mellem Ishøj Kommune, ARKEN og Realdania.
   

FAKTABOKS: Hvad skal der ske nu?

 • I efteråret 2017 vil Ishøj Kommune afholde en række informationsmøder for de borgere, som bliver berørt af den nye sti.
 • Udbuddet udløber den 24. august 2017. Derefter vil en styregruppe gennemgå alle ansøgninger og udvælge fire hold, som går videre i konkurrencen.
 • De fire hold får mulighed for at uddybe deres idéer og aflevere et nyt forslag til december 2017.
 • Dommerne vil vurdere og foretage en lang række undersøgelser af de fire forslag. Bl.a. vil dommerne se på, hvordan forslagene vil påvirke trafik, miljø, klima og naboerne. Desuden vurderes økonomi og tid.
 • I marts 2018 bliver de fire hold skåret ned til to. De sidste to hold får nu fem uger til at udarbejde deres endelige forslag til kunststien.
 • Dommerne og en række rådgivere gennemgår de to forslag grundigt og udnævner en vinder i juni 2018 på ARKEN

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 3. august 2017