Hvad kan vi hjælpe med?

Borgmester: Letbanen skaber helt nye muligheder

Den kommende letbane vil forvandle Ishøj til en ægte uddannelsesby, når den bliver indviet i 2023, mener både Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, og regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen

Letbanen vil blive en stor gevinst for både Ishøj som kommune og byens unge studerende, når den bliver indviet i 2023.

Sådan lød den samstemmige udmelding fra Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, og regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), da de onsdag den 16. august mødtes med direktøren for NEXT-uddannelserne og formanden for DTU's studenterforening til en snak om den kommende letbane.

Letbanens ene endestation kommer nemlig til at ligge i Ishøj og vil dermed gøre det lettere for byens unge at komme direkte med offentlig transport til Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Samtidig vil unge fra de omkringliggende kommuner får lettere adgang til erhvervsuddannelserne på NEXT i Ishøj.

Vil bringe nye folk til byen

”Letbanen, der starter og slutter i Ishøj, skaber helt nye muligheder. Det er mit håb, at den vil bidrage til øget samfærdsel mellem omegnskommunerne, og at den hver dag vil bringe uddannelsesivrige unge til NEXT, naturinteresserede turister til Strandparken og kulturelskere til Arken,” siger Ole Bjørstorp.

Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen enig i, at letbanen vil give Ishøj et stort boost - især som uddannelsesby.

”Vi ved, at nem adgang til uddannelserne har stor betydning, når de unge skal vælge uddannelse. Her i hovedstadsområdet står vi over for en stor udfordring med mangel på kvalificeret arbejdskraft, og vi har i den grad brug for flere unge med en erhvervsfaglig uddannelse som fx industriteknikker eller en videregående uddannelse som ingeniør i rygsækken – uddannelser, som flere unge får nemmere ved at komme frem og tilbage til med letbanen,” siger regionsrådsformanden.

"Et kæmpe løft"

Direktøren for NEXT i Ishøj, Ole Heinager, glæder sig også over det ambitiøse letbane-projekt og hæfter sig især ved, at muligheden for bedre og hurtigere transport vil udvikle fremtidens arbejdsmarked positivt:

”Letbanen og LOOP-city (stort byfornyelsesprojekt langs letbanen, red.) står for mig som et kæmpe løft og første store byfornyelse af hele Københavns omegn, som blev udbygget i 1960’erne og 70’erne. Letbanen kan derfor bidrage til tidssvarende muligheder for alle borgere for at bosætte sig, tage en uddannelse og få et job på fremtidens arbejdsmarked,” siger Ole Heinager.

Han bliver bakket op af Mette Bybjerg Brock, der er formand for de studerende på DTU. Ifølge hende vil letbanen gøre de unge mere mobile, og knytte uddannelsesstederne tættere sammen.

 ”Vi studerende glæder os til at få et større nærområde. Letbanen kommer til at udvide det område, man søger bolig i, hvilket helt klart bliver en fordel, når byerne især vest og syd for København bliver mere tilgængelige. Forhåbentlig giver det også mulighed for, at ungdomsuddannelserne i de områder kan få et bedre samarbejde med DTU,” siger Mette Bybjerg Brock.

To stoppesteder i Ishøj

Ifølge planen vil letbanen køre sin første tur i 2023 og strække sig fra Ishøj til Lyngby langs Ring 3.

I Ishøj vil letbanen få to stoppesteder: Den ene ved stationen og den anden på Ishøj Strandvej ud for vandrehjemmet.

Beregninger viser, at omkring 13-14 millioner passager vil benytte sig af letbanen hvert år. Med udgangspunkt i byggeriet af letbanen vil flere af de kommuner, som letbanen skal køre igennem, også indlede store byfornyelsesprojekter, som skal tiltrække nye indbyggere og virksomheder.

Med udgangspunkt i udenlandske erfaring regner man med, at den nye letbane vil bidrage til at skabe ca. 25.000 nye arbejdspladser.

Derfor skal vi have en letbane

  • Letbanen er en nem, hurtig og miljørigtig, kollektiv trafikløsning, som forbinder S-togsnettet, så passagerer, der rejser på tværs af hovedstaden ikke skal ind omkring København.
  • Letbanen gør det nemmere for patienter at komme til de store sygehuse i Herlev og Glostrup, og for studerende at nå frem til DTU i Lyngby og erhvervsuddannelserne ved NEXT – Uddannelse København.
  • Erfaringer fra Bergen og London Docklands viser, at en letbane giver pengene 8-20 gange igen.
  • En letbane har større kapacitet, tiltrækker flere passagerer og skaber mere vækst end en bus.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 16. august 2017