Hvad kan vi hjælpe med?

Gratis lægeskift for dig med Lene Villerslev som læge

Social- og Sundhedsudvalget har på sit seneste møde besluttet at gøre det gebyrfrit at skifte læge for dig, der er tilknyttet læge Lene Villerslev. Hun er langtidssygemeldt og har meddelt sine patienter, at hun ophører med praksis

Beslutningen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. september. Så hvis du allerede har skiftet læge, er det muligt at få de betalte 190 kroner per sundhedskort tilbage ved at ringe til eller møde op i Borgerservice.

Normalt får du brev fra Region Hovedstaden, hvis din læge har lukket sin praksis. Brevet skal du bruge som dokumentation for at kunne skifte læge gratis. Region Hovedstaden har endnu ikke officielt lukket lægepraksis Lene Villerslev, så derfor har du ikke modtaget noget brev, hvis du har Lene Villerslev som læge. 

”Borgere, der har behov for lægehjælp, skal ikke straffes økonomisk, fordi de endnu ikke har modtaget et brev fra regionen. Derfor giver vi dem nu mulighed for med det samme at kunne skifte læge uden, at det koster noget. De skal blot ringe til eller møde op i Borgerservice,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp. 

Stort pres på lægerne

Den politiske beslutning kommer efter en længere periode med mangel på læger, langtidssygemeldinger og ekstraordinært pres, der har skabt ekstra ventetid, når Ishøjs borgere skal til lægen. Ishøj Kommune er i dialog med Region Hovedstaden for at løse problemet, og regionen har lovet, at antallet af læger i Ishøj Kommune øges. Det bliver dog først i starten af det nye år. 

Ishøjs borgmester er ærgerlig over, at situationen har udviklet sig, som den har gjort.

”Vi håber, at vi med beslutningen kan lette lidt af det pres, som situationen lægger på både læger og ikke mindst vores borgere, der står med behov for akut lægehjælp på grund af et sygt barn, influenza eller andet,” siger borgmester Ole Bjørstorp. 

Normalt servicerer ni læger Ishøjs borgere, og det er allerede for få læger til de mere end 22.000 borgere. Presset på lægerne er blevet ekstraordinært stort lige nu med to langtidssygemeldte læger og derfor kun syv læger. 

Kontakt

Borgerservice

Nørregade 7
2635 Ishøj

Tlf. 43577575Her kan du læse mere om Borgerservice

Skriv via Digitalpost (e-boks) hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Borgerservice via Digitalpost (e-boks)

Telefontider:

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Åbningstider:

Mandag: 10-14
Tirsdag: 10-14
Onsdag: 10-14
Torsdag: 10-14 og 15-17.30
Fredag: 10-13

Lukke og helligdage

Fredag 12. maj    Store bededag
Torsdag 25. maj     Kristi Himmelfartsdag
Fredag 26. maj     
Søndag 04. juni     Pinsedag
Mandag 05. juni     Grundlovsdag/2. pinsedag
Fredag 06. oktober
Søndag 24. december     Juleaften
Mandag 25. december     Juledag
Tirsdag 26. december     2. juledag
Onsdag 27. december     
Torsdag 28. december     
Fredag 29. december     
Søndag 31. december     Nytårsaften

Senest opdateret 23. november 2016