Hvad kan vi hjælpe med?

Ishøjs børn sætter sommerrekord i antal læste bøger

Rekordmange bøger er blevet læst og anmeldt af Ishøj-børn i forbindelse med dette års Sommerbogen, hvor 4.A fra Vibeholmskolen vandt 2. pladsen i den landsdækkende konkurrence

Aldrig har så mange af Ishøjs børn deltaget i konkurrencen Sommerbogen. Sommerbogen er et landsdækkende tiltag, der bliver koordineret af biblo.dk, der er alle biblioteker i Danmarks hjemmeside for børn. I år deltog 129 børn fra Ishøj, og de lavede tilsammen 518 anmeldelser. Det er væsentlig flere end sidste år, hvor 42 børn deltog og lavede 238 anmeldelser.

”Formålet med Sommerbogen er at få børnene til at læse så meget som muligt i sommerferien, så de ikke oplever, at deres læseudvikling går i stå. Det kan nemlig godt være svært at komme tilbage i den gode læserytme, hvis man holder flere måneders pause med læsningen,” fortæller Anne Cauchi, der er børnebibliotekar på Ishøj Bibliotek.

Ishøjs børn var virkelig flittige, og to klasser gjorde sig især bemærket. 4. A. på Vibeholmskolen fik 2. pladsen som den klasse, der har læst og anmeldt flest bøger i hele landet med ikke mindre end 67 bøger.

Også 4.B på Gildbroskolen gjorde det rigtig fint. De vandt nemlig Ishøj Biblioteks lokale konkurrence om den mest læsende klasse i kommunen. Her var konkurrenceperioden lidt længere end for den landsdækkende konkurrence, så de nåede at overhale 4.A på Vibeholmskolen med 92 læste bøger.

Femtebedst på landsplan

I det hele taget klarede Ishøjs børn sig flot. Ishøj indtog i år 5. pladsen over kommuner med flest antal børn, der gennemførte konkurrencen og anmeldte tre bøger.

Alle de glade vindere blev inviteret ned på Ishøj Bibliotek til præmieoverrækkelse, og der blev hygget med kagemand, saftevand og en masse bogsnak. Børnene fik nye læseoplevelser med hjem i tasken, og de glæder sig allerede til næste år, når Sommerbogen bliver skudt i gang igen.

”Succesen skyldes selvfølgelig alle de læseglade børn, men også det tætte og målrettede samarbejde mellem børnebibliotekarerne på Ishøj Bibliotek og lærerne på skolerne. Mange klasser har været på biblioteket inden sommerferien for at blive inspireret til at læse, lære alt om børnebibliotekernes nye hjemmeside for børn, biblo.dk, og låne en masse bøger til sommerferielæsningen,” siger børnebibliotekar Anne Cauchi og fortsætter:

”Og ikke nok med det, så tog klasserne efter sommerferien turen til biblioteket igen, så de børn der havde anmeldt mindst tre bøger, kunne få deres boggave af biblioteket. Alle børn der læste og anmeldte tre bøger, fik nemlig en bog i gave af biblioteket. Sådan vil det også være næste år i sommerferien, og forhåbentlig får vi da sat nye rekorder.”

Kontakt

Center for Dagtilbud og Uddannelse

Ishøj Store Torv 20, 5.
2635 Ishøj

cdu@ishoj.dk

Tlf. 43577575Telefontider:

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Senest opdateret 28. september 2016