Hvad kan vi hjælpe med?

Drastisk fald i antallet af indbrud i Vejleåparken

I 2013 indførte helhedsplanen i Vejleåparken en nabohjælps-ordning som det første etagebyggeri i Danmark. Siden er antallet af indbrud faldet markant – også sammenlignet med resten af Vestegnen

I 2013 oplevede beboerne i Vejleåparken 69 tilfælde af ubudne gæster, mens det i 2015 blot var 22 gange, at en indbrudstyv var på besøg i boligområdet. Et fald i antallet af anmeldte indbrud på 68 procent. Til sammenligning faldt antallet af indbrud på hele Vest-egnen med 25 procent i samme periode.

Det markante fald i indbrud er sket samtidig med, at Vejleåparken har været midtpunkt for Danmarks første indsats med Nabohjælp i et etagebyggeri, hvor naboer passer på hinandens lejligheder. Antallet af tilmeldte til nabohjælps-ordningen er steget fra 26 til 161 lejligheder i samme periode, som antallet af indbrud er faldet. Så der er ekstra meget at fejre i hele april, hvor kommunens største boligområde har fokus på det gode naboskab med kampagnen ’Din Nabo-Måned’. 

Gode naboer styrker fællesskabet

Beboerne har alt mulig grund til at fejre hinanden, mener Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

”Det fantastiske ved projektet i Vejleåparken er, at nabohjælpen vokser nedefra, fordi beboerne selv er engagerede. De taler mere sammen og er mere opmærksomme på hinanden, så vi undgår ikke bare indbrud og øger trygheden - Nabohjælp er også med til at styrke fællesskabet.”  

Hos Københavns Vestegns Politi er der også stort cadeau til beboernes indsats. 

”I politiet er vi utrolig glade for, at antallet af indbrud falder i Vejleåparken. Og det er endnu mere glædeligt, at det tilsyneladende sker gennem borgernes eget store engagement. Hos Københavns Vestegns Politi har vi stort fokus på indbrud, men vi vurderer samtidig, at vi kun for alvor kan få antallet af indbrud til at falde, hvis borgere og myndigheder står sammen om opgaven. Her anser vi Nabohjælp for at være et rigtig godt initiativ, som nu endnu engang viser sit værd – denne gang i Vejleåparken,” siger vicepolitiinspektør Bjarne Nisted, der leder lokalpolitiet i Københavns Vestegns Politis distrikt VEST, der blandt andet dækker Ishøj.

’Din Nabo-Måned’ består af i alt fem arrangementer i april, hvor omdrejningspunktet er Vejleåparken som et dejligt og mangfoldigt sted at bo med naboer, der hjælper hinanden. 

Nabohjælpsprojektet er et samarbejde mellem den boligsociale helhedsplan i Vejleåparken, Det Kriminalpræventive Råd, Trygfonden og Ishøj Kommune. 

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 12. juli 2017