Hvad kan vi hjælpe med?

Grønt Forum

Grønt Forum skal sikre en optimal udnyttelse af kommunens samlede ressourcer (borgere, virksomheder, foreninger og forvaltning) i processen frem mod et lokalt samfund med en natur i trivsel og et bæredygtigt miljø og klima

Grønt Forum skal koordinere aktiviteter i kommunen, som har relation til klima, miljø og natur - og som understøtter kommunens vision og planer for udvikling.

Deltagere i Grønt Forum er repræsentanter fra organisationer, virksomheder og foreninger, der er lokalt forankret, og som arbejder med klima og miljø.

Grønt Forum er etableret af Ishøj Byråd i januar 2012.

Medlemmer og kontakt

Ishøj Kommunes Klima- og Miljøpris

Ishøj Kommune sætter stor pris på den frivillige indsats, som både virksomheder og borgere gør til gavn for vores fælles klima og miljø, og uddeler derfor årligt Klima- og Miljøprisen. Vinderen får en præmie, der har en værdi af 5.000 kroner.

Ved udvælgelsen af kandidater lægger Grønt Forum vægt på, at priskandidatens indsats for eksempel har øget den almindelige interesse for klima og miljø, har medført at kommunens CO2-udledning nedbringes og/eller har tilskyndet til, at så mange som muligt udfører en aktiv indsats og kan tjene som inspiration for andre. For en virksomhed gælder det, at indsatsen skal være udover, hvad virksomheden er forpligtig til i forhold til loven. 

Ishøj Byråd uddeler Klima- og Miljøprisen i slutningen af året efter indstilling fra Grønt Forum. 

Afsluttede aktiviteter

Grønt Forum afholdt et offentlige arrangement om solenergi.

De ca. 50 fremmødte fik oplæg om Ishøj Kommunes retningslinjer for at give tilladelse til solceller, et indlæg om økonomien i solceller og solvarme, og et længere foredrag om hvad solenergi er, hvordan det kan udnyttes og ikke mindst hvordan økonomien hænger sammen. Især det sidste punkt havde stor interesse.

Foredragsrækken blev suppleret med 5 stande, som kunne besøges før, i pausen og efter foredragene. Det var der mange der benyttede sig af. Udover stande fra de to oplægsholdere: Merkur Bank og Energitjenesten, var 3 forhandlere repræsenterede: Viessmann, Varmt Vand fra Solen og Bauhaus.

Kontakt

Center for Park, Vej og Miljø

Baldersbækvej 6
2635 Ishøj

pvm@ishoj.dk

Tlf. 43577777Åbningstider:

Mandag-onsdag: 8.00-15.00
Torsdag: 8.00-15.00
Fredag: 8.00-13.00

Telefontider:

Mandag-onsdag: 8.00-15.00
Torsdag: 08.00-15.00
Fredag: 08.00-13:00

Senest opdateret 19. september 2018