Hvad kan vi hjælpe med?

Ishøj bryder ensomheden blandt ældre

30 personer mødtes for nyligt i Ishøj for at aftale, hvordan man i fællesskab vil bryde ensomhed blandt ældre i Ishøj

Foreningshuset var fyldt med energi, snakken var livlig og idéerne mange, da 30 personer med forskellig tilknytning til Ishøj mødtes for at planlægge, hvilke aktiviteter der i 2016 skal være med til at bryde ensomheden blandt ældre i Ishøj. Med sig til bords havde de en pose penge på 100.000 kroner, som byrådet har øremærket borgerrettede aktiviteter mod ensomhed blandt ældre.

"I Ældres Netværk har vi i mere end halvandet år lavet caféarrangementer, aktivitetsoverblik og Cykling uden alder, og vi har i den periode oplevet en at stadig flere ældre deltager i arrangementerne. Men vi vil gerne have endnu flere med i fællesskabet, og i løbet af det sidste halvandet år har vi gjort os nogle erfaringer med udfordringerne omkring ældre og ensomhed. I dag har vi så talt om, hvilke aktiviteter vi vil sætte fokus på for de penge, som byrådet har afsat til borgerrettede aktiviteter,” siger Trine Andrä fra Ældres Netværk, som havde arrangeret dagen.

Der var stor enighed om, at Ældres Netværk først og fremmest skal bruge 2016 på at forsætte og udbrede de gode initiativer, der allerede er sat i gang. Der er en stor udfordring i at få kontakt til de ældre, som ikke modtager hjemmehjælp og ikke har noget netværk. Derfor er der etableret en kontaktgruppe, hvor frivillige vil prøve at opnå kontakt til de ældre, som gerne vil være en del af fælleskabet, men måske blot mangler en at følges med. Herudover arbejdes der blandt andet også på at åbne to nye cafeer i 2016 - en ved strandområdet og en i Torslunde. 

Deltagere fra CPH WEST

Formålet med Ældres Netværk er blandt andet at styrke båndet mellem de ældre i Ishøj og andre grupper i lokalsamfundet på tværs af alder. Blandt andet derfor deltog både elever og en leder fra CPH WEST.

"Vi er her i dag, fordi vi synes, det er vigtigt, at vores elever deltager aktivt i lokalsamfundet, og vores elever vil gerne være med til at skabe fællesskab i Ishøj og hindre ensomhed blandt ældre. Der kan unge mennesker gøre noget godt, fx i forbindelse med Cykling uden alder eller andre aktiviteter, som man kan lave i fællesskab," siger vicerektor Suzanne Strange. Mange elever fra CPH WEST har selv bedsteforældre, der bor i Ishøj og lige ved siden af skolen står to sofacykler, som eleverne kan bruge blandt andet til at komme ud at få nogle gode oplevelser med deres egne bedsteforældre. 

Mødet var bredt andet repræsenteret af lokale kræfter fra foreningslivet, Ældre Sagen, boligforeninger, kulturlivet, hjemmeplejen, plejecentrene, plejecentrene, CPH WEST og Ishøj Rådhus.

”Det er fantastisk at så mange forskellige mennesker bakker op om vores sag. Jo flere, der deltager i snakke som den, vi har haft i dag, desto flere god idéer og forslag får vi at gå videre med. Vi går herfra i dag med en masse personer, som gerne vil være med til at virkeliggøre disse aktiviteter, og helt konkret har vi allerede aftalt, hvornår vi skal mødes igen for at komme videre,” siger Trine Andrä.

Du kan læse referat fra mødet på denne side.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 9. maj 2018