Hvad kan vi hjælpe med?

Ishøj Byråd ønsker at ændre letbanens rute

Sådan ser den nye linjeføring ud.

Hvis det står til Ishøj Byråd, skal letbanens linjeføring ændres, så den i stedet kører via Ishøj Stationsvej med stop på Ishøj Strandvej

Byrådet besluttede på sit møde den 11. august at indstille til de andre ejere af letbanen, at den nuværende rute for Hovedstadens Letbane gennem Ishøj ændres. Ønsket fra byrådet går ud på, at lade letbanen køre fra Ishøj Station ad Ishøj Stationsvej til Ishøj Strandvej med en station på Ishøj Strandvej, hvor der i dag ligger et busstoppested overfor Ishøj Vandrehjem. Derfra vil der være cirka 10 minutter at gå til CPH West og tyve minutter til kunstmuseet Arken.

Da VVM (Vurdering af Virkninger på Miljøet)-redegørelsen var i høring i foråret, kom der 40 høringssvar fra borgerne i Ishøj om linjeføringen via Vejledalen og Vejlebrovej med et stop ved CPH West. På baggrund af høringssvarene bad Ishøj Kommune Hovedstadens Letbane vurdere, om det var muligt at ændre linjeføringen. Svaret var positivt, fortæller Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp:

”Jeg er rigtig glad for, at borgerne har benyttet sig af muligheden for at kommentere på linjeføringen. Det åbnede op for, at Metroselskabet (der er administrator for Hovedstadens Letbane, red.) ville kigge på alternative løsninger. Det har altid været vores intention at finde en god løsning, der er til mindst mulig gene for beboerne langs strækningen,” siger Ishøjs borgmester og tilføjer:

”Letbanen er et plus for hele Ishøj, da vi sikrer, at hele kommunen fortsat vil være koblet sammen med udviklingen i resten af hovedstadsområdet. Hvis vi får et stop på Ishøj Strandvej, kommer letbanen desuden til at stoppe tæt på to af vores mest profilerede institutioner for henholdsvis uddannelse og kultur – CPH West og Arken.”

Nye beregninger

Det er først nu, det er blevet muligt med en linjeføring, der ikke har stop ved CPH West. Tidligere var det et krav, hvis Ishøj ville have letbanen til kommunen:

”De oprindelige beregninger fra Metroselskabet viste, at passagergrundlaget blev for lille, hvis der ikke var et stop ved CPH West. Nu har Metroselskabet regnet på det igen, og et stop på Ishøj Strandvej vil kun medføre et lidt lavere passagertal, og vil derfor ikke påvirke den samlede økonomi for letbanen negativt,” siger borgmester Ole Bjørstorp.

Ishøjs borgmester er derfor fortrøstningsfuld i forhold til at få byrådets nye forslag om linjeføring godkendt af de andre ejere, som er de 10 andre kommuner langs letbanen, Region Hovedstaden og Staten v/Transportministeriet. For at linjeføringen kan blive godkendt, kræver det også, at Transportministeriet er indstillet på at lave et tillæg til VVM-redegørelsen, hvor den ændrede linjeføring bliver skrevet ind. Et tillæg der skal i offentlig høring.

Kontakt

Center for Park, Vej og Miljø

Baldersbækvej 6
2635 Ishøj

pvm@ishoj.dk

Tlf. 43577777Åbningstider:

Mandag-onsdag: 8.00-15.00
Torsdag: 8.00-15.00
Fredag: 8.00-13.00

Telefontider:

Mandag-onsdag: 8.00-15.00
Torsdag: 08.00-15.00
Fredag: 08.00-13:00

Senest opdateret 2. december 2015