Hvad kan vi hjælpe med?

Ældres Netværk

- giver appetit på livet

Ældres Netværk Ishøj er et partnerskab mellem lokale kræfter og Ishøj Kommune, som sætter fokus på ældres sociale netværk og omfatter aktiviteter, der forebygger ensomhed

Caféarrangementer

Cafeerne er et sted, hvor ældre i Ishøj kan lære andre i sit nærområdet bedre at kende over en bid mad eller en kop kaffe.

Der bliver afholdt cafeer i 

  • Vejleåparken - Café Solstrålen 
  • Åparken 

Der er ingen tilmelding til arrangementerne - du møder bare op. Det er gratis at deltage til de cafearrangementer, hvor der er kaffe og kage. De dage hvor vi spiser sammen, er prisen 50 kr. for et måltid mad, en vand eller øl, kaffe og småkager. Betaling sker kontant den dag, hvor der spises sammen.

Cafearrangementerne fungerer ud fra princippet om, at alle hjælper hinanden og giver en hånd med, hvor man har lyst og mulighed for det. Deltagerne er selv med til at bestemme, hvad der skal på programmet. Der er mulighed for transport til dem, som ikke kan komme af sted på egen hånd, der er også mulighed for at have en fra hjemmeplejen med, hvis der er behov for det.

Kunne du godt tænke dig at der kommer en cafe i nærheden af, hvor du bor eller vil du være med til at starte cafearrangementer i gang, så hører vi gerne fra dig. Find telefonnummer og e-mail under 'Kontaktoplysninger'.

Cykling uden alder

Ishøj er medlem af den landsdækkende bevægelse Cykling uden alder, der arbejder for at give ældre i hele landet mulighed for at komme ud og få vind i håret.

Cyklerne bliver kørt af lokale cykel-piloter - cykling uden alder giver dig dermed muligheden for at få en cykeltur i Ishøj Kommune samtidig med, at I får en god snak og du mærker vinden i håret.

Besøg cykling uden alders hjemmeside, hvis du vil vide mere. 

Du kan også kontakte Ayoe Willemoes. Find hendes telefonnummer og mailadresse under 'Kontaktoplysninger'. 

Sorg- og livsmodsgrupper

Har du mistet nogen, du holder af? Og har du brug for at snakke med andre, der virkelig forstår dig? Så kan det være, at sorg- og livsmodsgruppen er noget for dig. Her møder du andre i samme situation, der er klar til at lytte og dele deres egne erfaringer.

I sorg- og livsmodsgruppen bærer vi sorgen sammen. Og her er plads til både at grine og græde. Gruppen er for alle over 18 år, der har mistet nogen, de holder af, og gruppemøderne bliver afholdt i Vejleåkirkens lokaler, Ishøj Boulevard 1.

Hvem er vi?

  • Gruppen faciliteres af 2-3 gruppeledere, som består af nogle rigtig dygtige og hjælpsomme personer med hjertet på det helt rette sted. Gruppelederne kommer både fra hjemmeplejen, kirken og forebyggelsesområdet.
  • Grupperne er startet som et samarbejde mellem Vejleå Kirke, Ishøj Kommune, Sekretariatet for Vores Ishøj, Ældres Netværk og Ældre Sagen med midler fra Værdighedsmilliarden.

Hvordan foregår det:

  • Vi mødes 8 gange hver anden onsdag klokken 10-12. Det næste forløb starter den 7. marts 2018.
  • Vi starter i kirken, hvor vi tænder et lys for dem, vi har mistet.
  • Bagefter får alle mulighed for at dele deres historie med de andre i gruppen.
  • Vi spiser lidt og drikker kaffe og te sammen.

Hvert år afholdes der en temadag for alle, der på et tidspunkt har været medlem af en sorg- og livsmodsgruppe.

Hvis du gerne vil høre mere, kan du ringe til Asta Gyldenkærne på 21 70 75 96 eller skrive hende en mail, agy@km.dk.

Førtidspensionisterne i Ishøj

Gruppen har til formål at give førtidspensionister i Ishøj mulighed for at være en del af et socialt fællesskab. Her kan man hygge sig og få et større netværk, mens man har det sjovt sammen med andre førtidspensionister i Ishøj. ”Førtidspensionisterne i Ishøj” er en god mulighed for at lære andre i samme situation som dig selv at kende, men netværket handler ikke om førtidspension eller eventuelle sygdom og handicap. Det handler blot om at hygge sig, have det sjovt og måske få nye venner.

Torsdage i ulige uger er der café i beboer- og kulturhuset Glashuset (lokalet på bagsiden af huset) i Vejleåparken. I caféen foregår der blandt andet fællesarrangementer som oplæg og udflugter, ligesom der er en fast månedsbegivenhed.

Adresse:
Vejleåparken
Østergården 19 A
2635 Ishøj

Tilmeld dig via gruppen ’Førtidspensionisterne i Ishøj’ på Facebook eller send en mail til Heidi Britoft via ftpishoj@gmail.com og hør nærmere.

Nyheder

Ishøj bryder ensomheden blandt ældre. Læs om samarbejdet med at planlægge forskellige aktiviteter, der skal være med til at bryde ensomheden blandt ældre borgere i Ishøj. Læs artiklen her.

Center for Sund Aldring (Københavns Universitet) og Ishøj Kommune har sammen undersøgt det tætte samarbejde mellem kommunen og Ældres Netværk. Der har været fokus på samskabelse som et område, hvor ældreområdet kan udvikles. Du kan læse undersøgelsen her.

Kontaktoplysninger

Telefonnummer                      E-mail

24 98 07 30                              aylwi@ishoj.dk

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl. 15.00-16.30
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 17. januar 2018