Hvad kan vi hjælpe med?

Sikker mod spam

Her kan du læse om spam, og hvordan du undgår det

Læs om sikker mod spam

Hvad er spam?

Spam er uønskede reklamer, som sendes via e-post. Spam kommer fra afsendere, der har fået fat på din e-mailadresse på hjemmesider eller i e-maillister. Spam er et kommercielt produkt, hvor afsenderen bliver honoreret efter antallet af klik på reklamerne. Har du først åbnet en spammail, kan du være sikker på, at der kommer mere.

Hvordan undgår jeg spam?

Spam-afsendere er ofte ude efter at få bevist, at den e-mailadresse, de sender til, faktisk eksisterer. Det kan afsenderen se, hvis spammailen bliver åbnet, besvaret eller sendt videre. Derfor bør du undgå at

  • åbne en spammail
  • besvare spam
  • afbestille en mail via den særlige afbestillingsfunktion i mailen, medmindre du er sikker på, at den kommer fra en seriøs afsender.
  • sende spam-mails videre til venner og bekendte uanset indhold
  • undgå at købe det, som mailen vil have dig til. Gør du det, er du med til at understøtte udbredelsen af spam-mails.

Brug et spamfilter

Mange internetudbydere kan ved hjælp af et filter sortere spam fra, inden det havner i din postkasse. Der findes også forskellige antispamprogrammer på markedet. Der findes både gratis produkter og betalingsprodukter.

Risikoen ved spamfiltre er, at de kan være for fintmaskede. Derfor bør du tjekke, om filteret er sat rigtigt op. Som regel vil du også kunne se, om filteret har fanget en mail eller flere for meget.

Brug flere e-mailadresser

Spammere indsamler ofte e-mailadresser gennem konkurrencer m.m. Derfor er det en god ide, hvis du har en primær e-mailadresse til al den personlige korrespondance og en sekundær til brug i nyhedsgrupper, chat-rum, konkurrencer m.v. Den primære e-mailadresser bør du kun give til folk, du ønsker modtage post fra.

Gør din email ulæselig for spamafsendere

Hvis du gerne vil offentliggøre din e-mailadresse på din hjemmeside eller i diskussionsgrupper, kan du maskere den. Derved får de programmer, der automatisk indsamler e-mailadresser fra hjemmesider mv. sværere ved at opsamle den og udnytte den til at sende spam.

Sikr din computer mod spam

Det er et kendt fænomen, at spamafsendere kan tage kontrol over almindelige menneskers computere og bruge dem til at afsende spam. Dette kan du undgå ved at sikre din computer ved hjælp af en firewall, antivirusprogram og ved løbende at opdatere computerens software.

Læs hjemmesidens persondatapolitik

Hvis du f.eks. vil oprettes som bruger på en hjemmeside eller vil deltage i konkurrencer, skal du tit afgive din e-mailadresse til virksomheden bag hjemmesiden. Hvis du afgiver din e-mail på en sådan hjemmeside, accepterer du måske uden at vide det fremover reklamer. Eller du accepterer måske oven i købet, at virksomheden/personen bag hjemmesiden må sælge e-mailadressen videre til andre.

Læs derfor persondatapolitikken på hjemmesiden først. Hvis der slet ikke er en sådan politik, så lad være med at afgive e-mailadressen.

Hvis du vil klage

Du kan klage over spam til Forbrugerombudsmanden. Du kan finde en vejledning til klageprocessen på Forbrugerombudsmandens hjemmeside.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl. 15.00-16.30
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 12. november 2015