Hvad kan vi hjælpe med?

Sikker brug af smartphone

Her kan du læse om smartphone, og hvordan du beskytter den mod misbrug

Læs om sikker brug af smartphone

Hvad er en smartphone?

En smartphone er en mobiltelefon, der stort set kan det samme som en personlig computer. Den kan opbevare billeder, dokumenter og programmer, gå på internettet og give adgang til forskellige tjenester, fx. Facebook, e-mail m.m. Hvis du mister din telefon og ikke har sikret den, risikerer du, at andre får adgang til dine personlige informationer via tjenesterne.

Hvordan sikrer jeg min smartphone?

Du bør først og fremmest ikke efterlade din tændte smartphone uden opsyn. Har du givet telefonen en adgangskode, kan andre ikke kan bruge den, hvis du mister den.

De fleste telefoner låser sig selv, hvis de ikke bruges i et par minutter. For at kunne bruge den igen skal du angive adgangskoden. På den måde er du beskyttet mod, at uvedkommende bruger den som telefon eller får adgang til dine informationer, billeder eller programmer.

Du har også mulighed for at fjernbetjene din smartphone og slette dens indhold, hvis den er stjålet. Og den kan spores via en særlig funktionalitet i telefonen. Det kræver dog, at du har indstillet telefonen på forhånd.

Kan min smartphone få virus?

En smartphone er praktisk talt en computer i lille format. Derfor er det vigtigt, at den er opdateret med den nyeste software hele tiden. Du skal også være opmærksom, hvis du kobler dig op på åbne, offentlige trådløse netværk. Det kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Endnu er der stadig kun få tilfælde af virus på smartphone, men i takt med de bliver mere udbredt og fx. bliver brugt til bankoverførsler, bliver de også mere udsatte for angreb. Du bør derfor installere et anti-virus program til din smartphone.

Smartphone på arbejde

Har du en smartphone fra dit arbejde, stiller det krav til, hvordan du bruger den. Specielt for dig, der både bruger den privat og professionelt. Hvis din smartphone bliver inficeret med virus, kan det sprede sig til dit arbejde eller fortrolige dokumenter kan blive afsløret.

Brug adgangskode til telefonen

Normalt skal du indtaste en pinkode, når du tænder for telefonen. Pinkoden er gemt på SIM-kortet. Det er vigtigt, at pinkoden altid er aktiveret. Hvis pinkoden ikke er aktiveret, kan SIM-kortet bruges af andre til at foretage opkald og sende sms'er. Læs i telefonens brugsanvisning, hvordan du aktiverer eller ændrer pinkoden. Pinkoden er normalt aktiveret, når du får SIM-kortet fra mobilselskabet.

Hvad gør jeg, hvis jeg mister min telefon?

Hvis du mister din mobiltelefon og/eller dit SIM-kort, bør du ringe til dit teleselskab og spærre dit SIM-kort. Det gør du ved at oplyse dit telefonnummer til teleselskabet. På denne måde hindrer du, at andre kan ringe, sende sms'er og bruge data for din regning.

Kan jeg forhindre andre i at bruge telefonen?

Hvis din telefon er stjålet, kan du ved at oplyse IMEI-koden til teleselskabet forhindre, at den kan bruges af andre. IMEI-koden er et unikt 15-cifret nummer, som sidder på hver telefon, typisk på batteriet. Herved kan du medvirke til, at tyveri af mobiltelefoner bliver mindre udbredt.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl. 15.00-16.30
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 12. november 2015