Hvad kan vi hjælpe med?

Sikkerhedskopier

Her kan du læse om, hvordan du tager sikkerhedskopier og backup

Læs om sikkerhedskopier

Hvad er sikkerhedskopier og backup?

En sikkerhedskopi (eller backup, som det også kaldes) er en kopi af en original, et billede, et dokument eller lign. Hvis din originale dokumenter ikke er tilgængelige, har du altid kopierne at falde tilbage på.

Du kan tage en sikkerhedskopi på forskellige medier, fx. en ekstern harddisk, andre computere, USB-stik, brænde cd-rommer, dvd’er eller lægge det på internettet. Der findes tjenester, der tilbyder at opbevare kopier af materiale på nettet.

Hvis du skal gemme data i flere år, skal du være opmærksom på holdbarheden af det medie, du gemmer dem på. Brændbare cd'er kan for eksempel blive ødelagt, hvis de ligger varmt eller udsættes for sollys. For at få ekstra sikkerhed kan du løbende at flytte materialet til andre medier.

Hvorfor skal jeg tage sikkerhedskopier?

En computer er egentlig ikke et særligt sikkert sted at opbevare materiale. Den kan gå i stykker, blive stjålet, ryge på gulvet, få kaffe i tastaturet osv. Sker det, risikerer du, at den holder op med at fungere. Dermed er indholdet også tabt. Det gælder billeder, breve, regneark, dokumenter og alt muligt andet, der er samlet gennem årene. Alt er væk, med mindre der er taget backup.

Det er for sent at tænke på sikkerhedskopier, når skaden er sket. Derfor er det en god ide at bruge lidt tid på at tage en kopi, før det er for sent.

Hvordan kan jeg tage sikkerhedskopier?

Du kan vælge at bruge din computers styresystems indbyggede kopieringsmetode til at tage kopier af dine mapper og filer. Men der findes også særlige programmer til sikkerhedskopiering. De gemmer data i en enkelt fil, der er komprimeret, så data fylder mindst muligt.

Jo mere aktuel, en sikkerhedskopi er, jo mere er den værd. Derfor er det en god ide at sætte sikkerhedskopieringen til at foregå med jævne mellemrum, fx en gang om ugen.

Hvor skal jeg lægge sikkerhedskopierne?

Det kommer an på, hvor værdifuldt materialet er. En sikkerhedskopi på harddisken kan være tilstrækkelig, hvis dine oprindelige data bliver ændret eller slettet, men pc'en og harddisken i øvrigt fungerer. Du kan installere en ekstra harddisk på din computer, som du bruger til sikkerhedskopierne. Så er du sikret, hvis den primære harddisk går i stykker.

Du kan også flytte sikkerhedskopierne til et medie, der kan fjernes fra pc'en, fx. på eksterne harddiske, cd'er, USB-stik og dvd'er. På den måde kan du beholde dine dokumenter, selvom pc'en skulle blive stjålet eller gå i stykker.

Endelig finde der også tjenester på internettet, der mod betaling tilbyder at opbevare sikkerhedskopier.

Hvad skal jeg tage sikkerhedskopi af?

Du skal tage kopi af det på din computer, du vil være ked af at miste: Feriebilleder, breve, email, regnskaber, rapporter, studieopgaver osv. Programfiler til de programmer, du har købt til computeren, kan genskabes ud fra de cd-rom’er, programmerne er leveret på.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl. 15.00-16.30
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 11. marts 2016