Hvad kan vi hjælpe med?

Landskabsprojekt i Ishøj Landsby vinder arkitekturpris

Nyt gadekær og boligbebyggelse i Ishøj Landsby - vinder af Ishøjs Arkitekturpris 2017.

Ishøj Landsby har fået nyt gadekær og boligbebyggelse i centrum af byen. Den 23. november vandt landskabsprojektet Ishøj Kommunes Arkitekturpris 2017

Torsdag den 23. november blev Ishøj Kommunes Arkitekturpris 2017 uddelt ved et arrangement i byrådssalen på Ishøj Rådhus. Der var fem kandidater til prisen. Vinderen blev det nye gadekær og boligbebyggelse i Ishøj Landsby, mens et arkitekttegnet hus på Engsvinget 16 fik såkaldt hædrende omtale.

Til prisoverrækkelsen sagde borgmester Ole Bjørstorp om vinderen. 

”Landskabsprojektet i Ishøj Landsby skaber på bedste vis et nyt mødested i landsbyen. Der er en flot sammenhæng og helhed mellem den nye boligbebyggelse og gadekæret.  Det er noget, som mange får glæde af, fordi der nu er stier og bænke, hvor man kan mødes omkring gadekæret. Der er også plads til det regnvand, som ellers ville skabe problemer. Det viser, at man kan løse klimaudfordringerne med et nyt landskabeligt rum,” sagde borgmesteren, der også er formand for bedømmelseskomiteen. 

Også anerkendelse til arkitekttegnet hus

Borgmester Ole Bjørstorp roste også det brede samarbejde om projektet: 

”Det er også et godt eksempel på, hvad man kan opnå ved at samarbejde flere parter, både med borgerne og med et privat og offentligt samarbejde,” sagde borgmesteren. Landskabsprojektet er blevet til i et samarbejde mellem arkitekterne Hasløv & Kjærsgaard, Skælskør Anlægsgartnere, de rådgivende ingeniører Dines Jørgensen & Co., Ishøj

Forsyning, Ishøj Kommunes Park-, Vej- og Miljøcenter og borgerne i Ishøj Landsby, der har været inviteret til dialogmøder i byens forsamlingshus. Her gav et flertal udtryk for, at de ønskede et område, der var rig på natur og et samlingssted i landsbyen. 

Til prisoverrækkelsen var der også anerkendende ord til en anden af kandidaterne, nemlig huset på Engsvinget 16 ved Ishøj Strandpark, som er tegnet af arkitekt Flemming Ibsen. Huset fik såkaldt hædrende omtale af dommerne:

”Det arkitekttegnede hus i strandområdet er et fint eksempel på et alternativ til typehuset, og her er der er virkelig tænkt over arkitekturen.  Der er taget højde for områdets historie som et sommerhusområde og samtidig er huset en moderne familiebolig med de krav og ønsker, man har for sin bolig i dag. Det er lykkedes rigtig godt at få de to ting til at mødes. Huset sætter en helt ny standard for, hvordan man kan bygge og viser, at det godt kan lade sig gøre at tænke nyt, men samtidig passe ind der, hvor man er,” sagde borgmester Ole Bjørstorp. 

Både vinderen og kandidaten, der fik hædrende omtale kunne gå hjem med et diplom og en indmuringsplade i bronze. 

Vinderne


Fra venstre er det Rikke Overby Sørensen, landskabsarkitekt i Ishøj Kommune, Peter Dreier fra Ishøj Forsyning, Jens Friberg fra de rådgivende ingeniører Dines Jørgensen & Co, Dan Hasløv fra arkitekterne Hasløv & Kjærsgaard. Fraværende på billedet, men også vinder, er Carsten Rørmand Tagora fra Skælskør Anlægsgartnere. 

Engsvinget 16 - hædrende omtale


 

Kandidater til Arkitekturpris 2017

  • Nyt gadekær og boligbebyggelse i Ishøj Landsby (vinder)
  • Engsvinget 16 (hædrende omtale)
  • Oasen selskabslokale og aktivitetshus i Vildtbanegård 
  • Kirkehaven seniorboliger 
  • Renovering Vildtbanegård III.

Om arkitekturprisen

Ishøj Kommune uddeler næsten hvert år en arkitekturpris til et smukt byggeri eller anlæg, som forskønner kommunen. Formålet med prisen er at få mere byggeri af høj arkitektonisk kvalitet og øge interessen for modernisering og vedligeholdelse af ældre bygninger.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl. 15.00-16.30
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 24. november 2017