Hvad kan vi hjælpe med?

Kost

Den mad du spiser er en vigtig energikilde til dit velbefindende. Hvis du vil holde en sund vægt, skal der være en balance mellem det du spiser, og hvor meget du bevæger dig

Nedenfor kan du læse om de tilbud du kan få, hvis du vejer for meget eller hvis du er undervægtig og ønsker råd og vejledning til kostændringer.​ Du kan også få kostvejledning hvis du hvis du har en sygdom som eksempelvis type 2 diabetes, KOL, kræft og hjerte-karsygdom. 

Ernæringsterapi til småspisende

Oplever du at appetitten er dalende? Har du været syg og/eller indlagt?  Sygdom kan medføre at appetitten bliver mindre, og risikoen for vægttab bliver større. Vægttab under sygdom er ikke hensigtsmæssigt, da vægttabet er med til at svække kroppen yderligere. Dette skyldes, at de tabte kilo hovedsageligt er muskelmasse. Diætisten kan hjælpe dig med at sammensætte din kost, så du stabiliserer din vægt eller kommer op i vægt igen.
Det er ikke normalt at tabe sig, blot fordi man bliver ældre:
Hvis du ikke spiser nok, reagerer kroppen ved at tære på musklerne. Den rette vægt kan forebygge en lang række sygdomme. Det er vigtigt at ældre vejer sig regelmæssigt og får hjælp af egen læge og/eller diætist, hvis der er utilsigtet vægttab. Hvis du tager på, vil du opleve, at du får flere kræfter, mere energi og lyst til at klare ting i hverdagen. Diætisten kan hjælpe med gode råd til, hvordan du kan undgå at tabe yderligere i vægt og evt. opnå en vægtøgning. 

Hvis du er undervægtig eller har haft uplanlægt vægttab, skal ernæringstilstanden følges, så yderligere forværring forebygges. Har du behov for rådgivning kan du henvises gennem din egen læge.

Kontaktperson Sundhedskonsulent Serap Yüksel på telefon 43 57 77 25 

Rådgivning til familier med overvægtige børn

I dag vejer mange børn lidt for meget. Nogle børn bliver kede af det, føler at det er svært at være med i idræt, eller de bliver måske drillet. I Ishøj kommune vil vi gerne have sunde og glade børn med selvtillid.
Tip Tab Tynde er vores tilbud til de familier, med børn i skolealderen, der gerne vil ændre vaner, så børnene får en sundere livsstil. Projektet har kørt i mange år, og vi har gode erfaringer.
I Tip Tab Tynde kan børnene være med i flere aktiviteter. F.eks. svømmer børnene sammen, der er madlavningsaftener for hele familien, hvor der også deltager en diætist, og der er mulighed for individuel rådgivning hos en sundhedsplejerske. 

Hvis du vil vide mere, så kontakt børne-ungelæge Tove Billesgaard på telefon 43 57 75 90 eller skriv til tob@ishoj.dk 

Link www.ishoj.dk/indhold/tilbud-til-overv%C3%A6gtige-b%C3%B8rn

Rådgivning ved overvægt

Hvis du er inaktiv og overvægtig med BMI over 25 har du mulighed for at få kostvejledning ved holdundervisning. Tilbuddet sætter fokus på at inspirere dig til en sundere livsstil og spænder vidt fra foredrag om ændring om vanetænkning/spisemønstre til indkøbsture i det lokale supermarked.

Har du behov for rådgivning kan du henvises gennem din egen læge.

Kontaktperson Sundhedskonsulent Serap Yüksel på telefon 43 57 77 25 

Kostvejledning ved type 2 diabetes

Mad er et vigtigt led i behandlingen af diabetes uanset, hvilken anden behandling du modtager. Den rigtige sammensætning af mad kan være med til at forebygge forhøjet kolesterol, for højt blodtryk, overvægt, undervægt og diabetiske senkomplikationer. Samtidig kan den sunde kost være med til at give dig større velvære i hverdagen. Du kan læse mere om kost og type 2 diabetes på: http://www.diabetes.dk/diabetes-2/mad-og-fysisk-aktivitet/mad-i-hverdage...


Du kan få rådgivning om kost og type 2 diabetes. Du har også mulighed for at deltage i et undervisningsforløb, der omhandler type 2 diabetes. Har du behov for rådgivning kan du henvises gennem din egen læge.

Kontaktperson Sundhedskonsulent Serap Yüksel på telefon 43 57 77 25 

Kostvejledning ved hjerte-kar sygdom

Mad er et vigtigt led i behandlingen af diabetes uanset, hvilken anden behandling du modtager. Den rigtige sammensætning af mad kan være med til at forebygge forhøjet kolesterol, for højt blodtryk, overvægt, undervægt og diabetiske senkomplikationer. Samtidig kan den sunde kost være med til at give dig større velvære i hverdagen.

Du kan få rådgivning om kost og hjerte-kar sygdom. Du har også mulighed for at deltage i et undervisningsforløb, der omhandler hjertesygdomme. Har du behov for rådgivning kan du henvises gennem din egen læge.

Kontaktperson Sundhedskonsulent Serap Yüksel på telefon 43 57 77 25

Kostvejledning ved KOL

Kosten er vigtig når man har en lungesygdom, da det har stor betydning for livskvaliteten. Det er vigtig at beholde normalvægten når appetiten er dårlig og når der bruges mange kræfter til vejrtrækning. Her kan du læse mere om kost når man har en KOL sygdom: https://www.lunge.dk/kostraad

Du kan få rådgivning om kost og KOL. Du har også mulighed for at deltage i et undervisningsforløb, der omhandler KOL. Har du behov for rådgivning kan du henvises gennem din egen læge.

Kontaktperson Sundhedskonsulent Serap Yüksel på telefon 43 57 77 25

Diætvejledning ved kræft

Kosten er vigtig når man har en kræftsygdom, da det har stor betydning for livskvaliteten. Det er vigtig at spise mad, der gør, at du så vidt muligt at bevare din normalvægt. Her kan du læse mere om kost når man har en kræftsygdom: https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/det-kan-du-selv-goere/kost-patienter/

Du kan få rådgivning om kost og kræft. Du har også mulighed for at deltage i et undervisningsforløb, der omhandler kræft. Har du behov for rådgivning kan du henvises gennem din egen læge.

Kontaktperson Sundhedskonsulent Serap Yüksel på telefon 43 57 77 25

Læs også


Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

sundhed@ishoj.dk

Tlf. 43577575

Senest opdateret 19. juli 2016