Hvad kan vi hjælpe med?

Kom i gang med hyggelig motion sammen med GoRun Ishøj

Tirsdag den 6. marts 2018 lyder startskuddet til GoRun i Ishøj. Her kan alle være med på en ugentlig gåtur sammen med andre

Kender du det, når sofaen kalder højere end lysten til motion og frisk luft?

For selvom de fleste ved, at motion er godt og sundt, så er det ikke altid let at komme ud af døren. Det gør GoRun i Ishøj nu noget ved. 

Der er GoRun Ishøj hver tirsdag kl. 11 med start fra Ishøj Idræts & Fritidscenter, Vejledalen 17, 2635 Ishøj.

Ruterne er på Kløverstierne med flade og naturskønne ruter på enten 2,5 km eller 5,5 km. Man vælger selv, hvilken rute man vil gå.

"Alle bliver glade af motion"

Nurhan Akdeve og Leyla Ulas, der er ansat på Aktivitetscentret Egely, er tovholdere på gangprojektet, og de glæder sig til at komme i gang.

”Alle bliver glade af motion, og der kommer smil på læberne. Vi har oplevet, hvad aktiviteter, fællesskab og motion kan gøre ved vores borgere i Ishøj. De positive følelser, glæder og nye bekendtskaber vil vi så gerne give videre til nogle flere borgere. Derfor sætter vi gang i GoRun. Vi håber, at der er rigtig mange, som vil hoppe på vores ugentlige friske gåture, for hos os kan alle være med,” siger Nurhan Akdeve.

”For mange er det lige så meget det sociale, der tæller - at møde andre mennesker og danne nye netværk,” fortsætter Leyla Ulas.

Sundhed, fællesskab og energi

GoRun er et nyt, landsdækkende gratis gang- og løbekoncept, der gør det både let at komme i gang med at bevæge sig mere og gå sammen med andre. Det styrker sundheden, giver god energi og fællesskab med andre.

"Der er plads til alle i GoRun - uanset alder, køn, status og erfaring med motion. Det er meget lettere at komme afsted, når der er nogle, der venter på en, og så er det bare sjovere at motionere i fællesskab sammen med andre. Med GoRun er der lagt op til et motionsfællesskab, og på sigt kan det sikkert bringe mere end ugentlig motion," siger Christina Otto Jensen, der er idrætskonsulent hos DGI.

Få en god snak med de andre

Claus Borup Skovsgaard fra Kultur og Fritidscentret i Ishøj Kommune glæder sig over initiativet.

”Vi har i Ishøj manglet et uforpligtigende gang- og løbefællesskab, hvor man på tværs af køn, kultur og kondition kan mødes om at være fysisk aktive og få en god snak med de andre deltagere. Den fysisk aktivitet har en positiv effekt på helbred og velvære og kan forebygge en lang række livsstilssygdomme. Der er en direkte sammenhæng mellem fysisk aktivitet og nedsat dødelighed og lavere forekomst af en række sygdomme. Det kan vi blandt andet være med til at forebygge med dette initiativ. Vi ser gerne på længere sigt, at initiativet forankres i en lokal forening,” siger han.

Formand klipper båndet

Det bliver formanden for Kultur og Fritidsudvalget, Sengül Deniz, der klipper båndet og sætter GoRun Ishøj i gang. Hun går selvfølgelig selv med.

”GoRun er endnu et godt eksempel på et initiativ, som kan være med til at skabe nye fællesskaber i Ishøj, samtidig med at man er fysisk aktiv. Det er vigtigt, at der er tilbud til alle, og at alle får mulighed for at være en del at et fællesskab. Udover det sociale fællesskab er målet med dette initiativ også, at deltagerne oplever glæde og fornyet energi, som efterfølgende kan give mere overskud til de daglige gøremål,” siger hun.

Bag GoRun Ishøj står Ishøj Kommune og Bevæg dig for livet, som er et samarbejde mellem DGI og Dansk Atletik Forbund. Formålet er at få flere danskere til at bevæge sig.

Sådan kommer du med

GoRun i Ishøj løber af stablen hver tirsdag kl.11 med start fra Ishøj Idræts & Fritidscenter.

Du kan få flere oplysninger og se ruterne i Facebook-gruppen GoRun Ishøj

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 27. februar 2018