Hvad kan vi hjælpe med?

KOL

KOL står for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom, og det er en lungesygdom, der rammer mange danskere. Ca. 430.000 danskere lever med sygdommen, men kun halvdelen ved, de har den.

KOL er en kronisk lungesygdom, hvor der sker en forsnævring af luftvejene og ødelæggelse af lungevævet. KOL udvikler sig snigende over mange år og viser sig ved tiltagende åndenød, hoste, slim og hyppige lungeinfektioner. Behandlingen består af rygestop, motion og medicin.

Har du KOL, og oplever nogle af de ovenstående symptomer, kan du har glæde af at deltage i de forløb der knytter sig til sygdommen. Nedenfor kan du læse mere om forløbene, og om hvordan du tilmelder dig.

Rygestop

Rygestop er det allervigtigste middel mod lungesygdomme. I det øjeblik du stopper med rygning, så stopper de ødelæggende processer, som tobakken har sat i gang nede i dine lunger. Det betyder ikke, at lungerne bliver raske, men yderligere forværring begrænses til det lille tab i lungefunktion, vi alle har som følge af alderen.

Ishøj kommune tilbyder løbende rygestopkurser. Du kan læse mere om kurset, og om hvordan du tilmelder dig under rygning.

KOL-skole

KOL-skolen kan være noget for dig, hvis du har svær åndenød og oplever problemer med at klare mange af de daglige gøremål.

Formålet med KOL-skolen er at hjælpe og vejlede dig, så du får mere viden og hjælp til at håndtere din sygdom.

Forløbet indeholder både sygdomsspecifik undervisning og træning, og strækker sig over 9 uger. Den sidste gang har de pårørende mulighed for at deltage. Undervisningen varetages af en sygeplejerske og fysioterapeut

Kurset er gratis og foregår på Omsorgscenteret Kærbo, Ishøj Boulevard 2A, 2. sal, 2635 Ishøj.

For ydeligere information kontakt sundhedskonsulent Mette Lemser på telefon 24 23 16 70 eller skriv til sundhed@ishoj.dk

Læs også


Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

sundhed@ishoj.dk

Tlf. 43577575

Senest opdateret 6. juli 2016