Hvad kan vi hjælpe med?

Ishøj har danmarksrekord i kultur og fritid

En opgørelse viser, at Ishøj er den kommune, som sætter flest penge af til kultur- og fritidslivet. Pengene er givet godt ud, for foreningerne binder Ishøj sammen, fastslår borgmesteren

Ishøj er den danske kommune, som investerer flest penge i kultur, sport og fritid. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik og Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Ifølge tallene bruger Ishøj hvert år 2.404 kroner pr. borger på at styrke kulturen og foreningslivet - det er omtrent fire gange så meget som Samsø Kommune, der ligger på bunden af listen med 591 kr.

"Det er en helt bevidst politik, at vi bruger så mange penge på kultur- og fritidsområdet, for det er penge, som er givet godt ud," siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp.

Alle kæmper for Ishøj

"Ishøj er en multikulturel by, og foreningslivet spiller en afgørende rolle i at bringe vores mange borgere sammen. Vi har skabt en stærk Ishøj-ånd, hvor vi alle er en del af fællesskabet og sammen kæmper for Ishøj", siger borgmesteren, som mener, at investeringen også har formået at ændre byens ry.

"Vi kan rent faktisk se, at flere mennesker gerne vil flytte til Ishøj. Ejendomspriserne i kommunen stiger og stiger, og vi får generelt god respons udefra", siger Ole Bjørstorp.

Lille kommune - mange foreninger

Selvom Ishøj er en forholdsvis lille kommune, har den et rigt foreningsliv med over 150 foreninger og idrætsklubber. Modsat foreningerne i mange andre kommuner kan Ishøjs foreninger bl.a. få trykt medlemsblade gratis. Desuden kan de få tilskud fra kommunen til sociale arrangementer, som kontinentkassen ikke har råd til.

"Foreningerne er afgørende for, at vores borgere er så glade for at bo i Ishøj. Det er her, vi mødes, lærer hinanden at kende og styrker fællesskabet. Så foreningerne kan betragtes som den lim, der binder kommunen sammen. Og dem vil vi gerne støtte, så godt vi kan," siger borgmesteren.

Alle børn har ret til kultur

Udover den store støtte til foreningerne har Ishøj Kommune også udstedt en såkaldt kulturgaranti til alle skolebørn. Det betyder, at Ishøj-børn har ret til mindst et kulturtilbud i løbet af året.

For kommunen er målet at inspirere børnene kulturelt og styrke deres kreative evner, så de kan mødes om positive og konstruktive fællesskaber.

I forlængelse af dette mål har alle børn i Ishøj også gratis adgang til Arken.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl. 15.00-16.30
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 13. juli 2017