Hvad kan vi hjælpe med?

Ishøj får to nye læger

I november 2018 åbner to nye læger den fælles praksis ’Familielægerne Ishøj’

Tirsdag eftermiddag den 29. maj 2018 underskrev to nye kvindelige læger en lejekontrakt med Ishøj Kommune på borgmesterens kontor. Manglen på praktiserende læger har længe været et stort problem i Ishøj, og derfor var det en meget glad borgmester, der tirsdag kunne give håndslag på et nyt læge-samarbejde.

”Så lykkedes det endelig. Det har taget nogle år, men nu er vi kommet et pænt skridt nærmere den målstreg, hvor alle borgere kan få en læge i Ishøj,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Interesseret i at skifte til en af de nye læger? Læs: 'Vi melder ud, når de nye læger åbner for tilgang' 

8000 Ishøj-borgerne har i dag ikke mulighed for at vælge en læge i Ishøj, da kommunens otte læger alle har lukket for tilgang. Med to nye læger får 3200 Ishøj-borgere, der i dag har en læge udenfor Ishøj, mulighed for at få en læge i egen kommune.

”Som borgere i Danmark har vi en forventning om, at vores praktiserende læge er placeret i vores bopælskommune, og at vi kan få en tid hos vores læge, når vi har behov for det. Derfor har vi i byrådet længe kæmpet for at få flere læger til Ishøj. Ansvaret for lægedækningen i Ishøj ligger på regionens skuldre, men vi har gjort alt, hvad vi kunne for at gøre det attraktivt at være læge i Ishøj, og det er positivt, at vi nu endelig kan se et resultat og kan tage en del af presset væk fra de eksisterende læger,” siger borgmesteren. 

Nyt læge- og sundhedshus

Ishøj Kommune tilbyder blandt andet de nye læger at lave sundhedstjek af udsatte borgere og en fast kontaktperson i kommunen, så indgangen til det kommunale system bliver så nemt som muligt. Kommunen har også hjulpet lægerne med at finde egnede lokaler til deres nye fælles praksis ’Familielægerne Ishøj’. Valget er faldet på etage 5 Nord i Ishøj By Center – i bygningen modsat rådhuset. Her kommer de to nye læger til at bo i et nyt læge – og sundhedshus sammen med Region Hovedstadens distriktspsykiatri og de kommunale sundhedstilbud sundhedstjek, inkontinensklinik og sygeplejeklinik. 

Dermed får kommunen endnu et læge- sundhedscenter, da der i dag allerede findes et af slagsen på etage 2 i bycentret. Udgiften til renoveringen af lokalerne, hvor lægerne skal bo, bliver betalt af Sundhedsministeriets pulje til etablering eller renovering af lokaler til brug for læge- og sundhedshuse. Her har Ishøj fået 11,5 millioner kroner til opgaven.

Forventningen er, at lokalerne er klar til, at det nye læge- og sundhedshus kan åbne i november 2018. 

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 7. juni 2018