Hvad kan vi hjælpe med?

Hjerte

Ca. 666.000 danskere lever med en hjerte-karsygdom. Hjertesygdom rammer mange mennesker – hvad enten man selv har en hjertesygdom eller man er pårørende til en, der er ramt af hjertesygdom

Det er meget forskelligt, hvor meget sygdommen fylder i hverdagen – nogle har mange daglige symptomer, og andre har kun enkelte anfald, hvor de mærker noget til sygdommen. Hjertesygdomme kan skyldes arv, alder eller være en følge af uhensigtsmæssige vaner – fx rygning, for lidt motion eller kostvaner. Ofte er det dog en blanding af mange årsager, der fører til sygdommen.

Hjerteskolen

Lider du af en hjertesygdom f.eks. efter en blodprop i hjertet, en bypassoperation, en ballonudvidelse, hjertekramper eller let til moderat hjertesvigt? Så har du mulighed for at komme på hjerteskole. Formålet med Hjerteskolen er at give dig nogle gode råd og redskaber, så du bedre kan takle dagligdagens udfordringer og lære at leve med din hjertesygdom – og derigennem øge din livskvalitet. Hjerteskolen er for dig, som gerne vil:

  • Vide mere om det at leve med en hjertesygdom.
  • Møde og udveksle erfaringer med andre med hjertesygdomme.
  • Forbedre din fysiske formåen og udholdenhed.
  • Vide mere om medicin, kost, motion og rygning i forhold til det at have en hjertesygdom.
  • Gøre en aktiv indsats for din sundhed.

Forløbet indeholder kostvejledning ved autoriseret diætist, sygdomsspecifik undervisning ved sygeplejerske og træningsvejledning ved fysioterapeut.

Undervisningen består af 4 gange 2 timer hver anden uger. Træningen af 2 gange 1 time i 6 eller 12 uger.

For at deltage på hjerteskole skal du henvises fra hospitalet eller praktiserende læge via en elektronisk sygehushenvisning/Ref01.

Hjerteskolen foregår i:

Sundhedshuset Albertslund
Skolegangen 1
2620 Albertslund
Telefon 43 68 77 85

Du er velkommen til at kontakte sundhedskonsulent Mette Lemser på telefon 24 23 16 70, hvis du vil vide mere.

Læs også


Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

sundhed@ishoj.dk

Tlf. 43577575

Senest opdateret 6. juli 2016