Hvad kan vi hjælpe med?

Golden Days Festival

Ishøj Kommune deltager i Golden Days Festival den 4.-20. september. I år handler festivalen om kulturarv, og publikum inviteres både til at smage, stemme om og debattere kulturarven i Ishøj

Hvad er egentlig kulturarv – for dig? Sådan spørger årets Golden Days Festival, der har fået titlen ’Festival of IMPORTANT SHIT’ for at pege på, at vores kulturarv på én gang både er de kostbare klenodier og hverdagens vigtige genstande: Minderne, maden, det billige og det private. Det, man på moderne engelsk kalder ’important shit’ – ting og sager, der har fået ikonværdi, former os og gør os til dem, vi er.

I Ishøj kan borgere og publikum både stemme om kulturarven, smage kulturarven og selv være med til at debattere, hvad der er kulturarv – for dem. Ishøj Kommune deltager i festivalen med følgende arrangementer og events:

Steder med sjæl – hvor er kulturarven i Ishøj?

Fra den 4. september til den 7. oktober vises udstillingen ’Steder med sjæl – hvor er kulturarven i din kommune?’ fra Realdania og Kulturstyrelsens femårige indsats Bygningskultur 2015 på Ishøj Bibliotek. Her kan borgere og publikum stemme mellem 10 nominerede steder med kulturarv i Ishøj Kommune. Der er muligt både at stemme i bibliotekets åbningstid og via www.stedermedsjael.dk.

Kulturarv – hvad samler og skiller os?

Tirsdag den 8. september klokken 17-19 kan man opleve et tværfagligt panel diskutere kulturarv fra forskellige synsvinkler med tidligere kulturminister og Medlem af Folketinget for Radikale Venstre, Marianne Jelved, som moderator. Panelet består af arkitekt og museumsinspektør ved Kroppedal Museum Camilla Muldorff Frellsen, byplanlægger i Ishøj Kommune Joan Jacobsen, håndværker, socialdemokrat og forfatter til bogen ’Kloge hænder - et forsvar for håndværk og faglighed’ Matthias Tesfaye samt bibliotekar Marianne Träff fra Ishøj Bibliotek. Debatten foregår på Ishøj Bibliotek, og Produktionsskolen Møllen byder undervejs på kulturarv til smagsløgene. Gratis tilmelding til zgs@ishoj.dk.

Hvem skal arve mormor – og hvad samler vi egentlig på?

Lørdag den 12. september inviteres børn og voksne til en eftermiddag fuld af minder med teater, foredrag og teselskab klokken 15-17 på Ishøj Bibliotek. Først ser publikum teaterstykket ’Et te-selskab – som søstre vi dele’, så fortæller museumsinspektør Julie Thaning Mikines, der står bag udstillingen om Bjørn Wiinblad på ARKEN Museum for Moderne Kunst, om det at samle, og til sidst er der nostalgisk teselskab dækket af børnene i fællesskab og med lækker kulturarv til den søde tand fra Produktionsskolen Møllen. Gratis billetter reserveres på wca@ishoj.dk.

Vil DU kæmpe for din klassiker?

Onsdag den 16. september klokken 19-21 kan publikum igen debattere – denne gang den litterære kulturarv - på Ishøj Bibliotek, når forfatter Kamilla Hega Holst og litteraturformidler Lea Fløe Christensen debatterer hvilke bøger, der har klassikerpotentiale og hvorfor. Ved samme lejlighed kan man møde idémændene bag Klassikersamlingen på Ishøj Bibliotek og smage kulturarv til smagsløgene fra Produktionsskolen Møllen. Gratis adgang og tilmelding til salonen@ishoj.dk.

#Aktion Morgengrød, Spegepølsemad og Kiksekage

I løbet af festivalperioden kan man også være heldig at møde Produktionsskolen Møllen forskellige steder i byrummet, når elever fra skolen byder forbipasserende på morgengrød, spegepølsemadder og kiksekage på et hemmeligt tidspunkt og sted tre gange i løbet af festivalen. Måske bliver det dig, der bliver budt på gratis mad med kulturarv og en god historie bag.

Vi håber, at borgere og publikum har lyst og mod til at være med til at sætte kulturarv på dagsordenen, stemme, smage og debattere, hvad der er kulturarv i lige netop Ishøj og for lige netop dem.

Læs mere om Festival of IMPORTANT SHIT på www.goldendaysfestival.dk, www.detskeriishoj.dk og www.ishojbib.dk.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 13. juli 2017