Hvad kan vi hjælpe med?

Diabetes

Diabetes (sukkersyge) er en sygdom, hvor blodets indhold af sukker (glukose) er øget ud over det normale

Der findes to væsentlige former for diabetes henholdsvis type 1 og type 2. Type 1 diabetes opstår oftes hos børn og unge, men kan også opstå senere i livet. Ved type 1 diabetes produceres der stort set ikke insulin, og det er derfor nødvendigt at få tilført insulin rent medicinsk. Type 2 diabetes er en forstyrrelse i sukkerstofskiftet, hvor kroppens celler ikke kan udnytte insulin tilstrækkeligt og følsomheden overfor insulin i kroppen er nedsat. Denne følsomhed kan påvirkes positivt af f.eks. fysisk aktivitet, sund vægt, sund kost og evt. medicin. Insulin sørger for, at cellerne kan optage og bruge sukker. Hvis sukkeret ikke kan optages i cellerne, stiger blodsukkeret og dette fører i det lange løb til alvorlige skader på nerver, hjerte, kar, øjne og nyrer.

Nedenfor finder du de aktiviteter der kunne være relevante for dig, hvis du har type 2 diabetes.

Diabetesskole

Har du type 2 diabetes eller forstadiet til at få det konstateret, så har du mulighed for at deltage på en diabetesskole. Formålet med diabetesskolen er sikre at du får mere viden om type 2 diabetes og livsstilændringer, så du derefter kan træffe et godt valg for hvordan du vil leve med sygdommen viderefrem. Livstilsændringer kan være med til at øge din livskvalitet samt forebygge senkomplikationer ved din sygdom.
Emner på diabetesskolen:

  • Undervisning i kost ved autoriseret diætist
  • Sygdomsspecifik undervisning ved sygeplejerske
  • Undervisning i fysisisk aktivitet ved fysioterapeut.

Diabetesskolen består á 2 1/2 timers varighed en gang om ugen i fem uger.

Hvis du ønsker at deltage på diabetesskolen, skal du henvises fra hospitalet eller praktiserende læge via en elektronisk sygehushenvisning/Ref01.

For ydeligere oplysning kontakt Lise Jørgensen på telefon 43 57 76 00 eller på sundhed@ishoj.dk

Motion

Motion spiller en vigtig rolle i forebyggelse og behandling af type 2 diabetes, og motion bør indgå i behandlingen af type 2 diabetes på lige fod med kostændring og medicin. Når det gælder forebyggelse af type 2 diabetes, har ingen medicin vist sig at være mere effektiv end motion og diæt.

Har du type 2 diabetes, og vil du gerne i gang med at dyrke motion, kan du tilmelde dig de forskellige motionsstilbud som Ishøj kommune udbyder. Læs mere om tilbuddene under motion.

Læs også


Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

sundhed@ishoj.dk

Tlf. 43577575

Senest opdateret 6. juli 2016