Hvad kan vi hjælpe med?

Byrådets plan om hjemløseboliger er nu sendt til høring

Ishøj byråd vil bygge nye boliger til kommunens hjemløse ved Ishøj Søvej. Nu er forslaget sendt i høring, og derfor kan borgerne frem til den 10. maj 2017 gøre indskydelser over for planen

Byrådet i Ishøj vil gerne bygge flere boliger til Ishøjs hjemløse.

Men den plan kræver, at lokalplanen bliver ændret, og derfor har byrådet foreslået en ændring af den såkaldte "Kommuneplantillæg nr. 5" og "Lokalplan 1.83" for området syd for Ishøj Søvej.

Netop her, hvor Ishøj Søvej slår en bugt, ønsker byrådet, at de nye hjemløseboliger skal ligge.

Området skal huse flere tilbud

Ifølge planen skal området rumme et antal dobbelt- og rækkehuse, hvor Ishøjs mest sårbare borgere kan få faste rammer. Desuden vil byrådet bygge et fælleshus, hvor de hjemløse kan holde møder og samles om sociale arrangementer. Fælleshuset skal også fungerer som kontor for en "social vicevært", der skal have daglig kontakt med brugerne.

På sigt skal området tænkes ind i en større socialpsykiatrisk sammenhæng, hvor området skal huse flere socialpsykiatriske tilbud - bl.a. café, klub og vejledning for udsatte borgere.

Det område, hvor hjemløseboligerne skal bygges, huser på nuværende tidspunkt bl.a. Ishøj Boldklubs klubhus. Fodboldklubben får lov til at beholde sine facilitet, men planen er dog, at klubben på sigt skal flytte i nye lokaler tæt på Idrætscentret.

Borgerne kan gøre indskydelser

Før byrådet kan ændre lokalplanen, skal forslaget først i høring frem til den 10. maj 2017. Det betyder, at du som borger kan gøre indskydelser, som byrådet vil behandle, før den endelige beslutning om at ændre i lokalplanen bliver truffet.

Hvis du ønsker at gøre indskyldelse, kan du:

  • sende en mail til plan@ishoj.dk
  • sende et brev til Ishøj Kommune, Plan, Ishøj Store Torv 20, 2635 Ishøj

Læs mere om ændringerne i lokalplanen:

Kontakt

Plan

Ishøj Store Torv 20, 7.
2635 Ishøj

Tlf. 43577575Telefontider:

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Senest opdateret 10. april 2017