Hvad kan vi hjælpe med?

Bliv "tryllebundet" af digital kunst i Ishøj Byhave

Den danske kunstner Oskar Jakobsen har skabt et digitalt kunstværk, som under Vestegnens Kulturuge vil blive udstillet i Ishøj Byhave

Vestegnens Kulturuge er netop blevet skudt i gang, og i år danner Ishøj Byhave rammen om kulturugens helt store glansnummer: Det digitale kunstprojekt "Tryllebundet".

"Sidste års kunstprojekt i kulturugen gav os kæmpen Oscar, som stadig står nede i Ishøj Strandpark. Han er utrolig populær og velbesøgt, så vi håber, at dette års kunstprojekt også bliver en stor succes," siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp.

"Jeg glæder mig i hvert fald til at se, hvordan dette års kunstprojekt bliver modtaget."

Seks containere - ét værk

Værket "Tryllebundet" undersøger - sammen med publikum - hvordan maskiner og teknologi kan tryllebinde vores krop og sind.

Værket består af i alt seks containere - såkaldte udstillingsrum - som er placeret i seks forskellige kommuner på Vestegnen. Hvert udstillingsrum indeholder et udstilling, men containerne bliver dekoreret, så de besøgende kan se, at udstillingsrummene hører sammen som et samlet værk.

Du kan se kunst i Byhaven

Udstillingsrummet i Ishøj er skabt af kunstneren Oskar Jakobsen, som arbejder i krydsfeltet mellem videnskab og spekulation . Han skaber kunst, der har rødder i vores nuværende verden, men lader grene vokse hen imod, hvor vi måske er på vej hen.

Helt konkret er værket i Ishøj en interaktiv lysinstallation, hvor Jakobsen reflekterer over, at vi ved mere om det ydre rum end Jordens dyb, hvor vores internet faktisk bor.

I Ishøj vil kunst-containeren være placeret foran Ishøj Biblioteks nye indgang til Byhaven, mens de resterende fem udstillingsrum i "Tryllebundet" være placeret centralt i Albertslund, Hvidovre, Høje Taastrup, Rødovre og Vallensbæk. Fælles for alle udstillinger er, at de vil fokusere på den måde, hvorpå vi arbejder digitalt med farveskalaen.

Gæsterne skal besøge alle værker

Udstillingerne kræver, at gæsterne også aktivt deltager. Til hver container hører en puslespilsbrik, som i Ishøj kan hentes på Ishøj Bibliotek.

Idéen er, at gæsterne kan samle deres eget kunstværk ved at besøge alle seks udstillingsrum og hente brikker på fx biblioteker og kulturhuse i de enkelte kommuner.

For at gøre rejsen til containerne så oplevelsesrig som muligt, har unge fra Vestegnen skabt en cykel- og vandrerute, som forbinder udstillingsrummene og samtidig passerer andre lokale kunstværker i de seks kommuner.

Når ruten er klar, vil gæsterne kunne finde link til den på bl.a. bibliotekerne og ved containerne.

Børn kan lave deres egen kunst

Ved flere af udstillingsrummene kan gæsterne desuden deltage i forskellige workshops. I Ishøj kan børn over fem år deltage i et såkaldt kikkasseworkshop lørdag den 16. september. Her kan børnene lave deres eget digitale kunstværk med ledninger, elpærer, plastik, metal og andre genbrugsmaterialer.

De seks containere blev åbnet, da Vestegnens Kulturuge begyndte den 8. september 2017. De kan besøges frem til den 22. oktober 2017.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 16. september 2017