Hvad kan vi hjælpe med?

Badevandsvarsling

På oresund.badevand.dk kan du tjekke kvaliteten af badevandet i strandparken

Det er skønt at bade. Og heldigvis har vi en dejlig Strandpark, som hver sommer bliver benyttet af en masse mennesker – både lokale og turister. Kvaliteten af badevandet skal derfor være i orden og derfor er Brøndby, Ishøj og Vallensbæk kommuner gået sammen om at følge badevandet ved Strandparken endnu tættere end før gennem et nyt badevandsvarslingssystem

Badevandsudsigten bygger på en computersimulering af badevandets kvalitet og orienterer på en hjemmeside om badevandsforholdene ved hjælp af grønne, gule og røde flag.

I badevandsudsigten kan du også se en prognose for badevandets temperatur, strømforholdene og vejret i området omkring stranden. Hjemmesiden opdateres flere gange om dagen, og det giver en helt aktuel oversigt over badevandskvaliteten og endda en prognose/udsigt nogle dage frem.
 

Fordelene ved varslingen

Der er to store fordele ved den hjemmeside. For det første får borgerne ét samlet sted, hvor de kan få badevandsinformationer - uafhængigt af hvilken kommune man bor i, og hvor man gerne vil på stranden. For det andet er det en ”online” varsling – dvs. at den viser den aktuelle badevandskvalitet og siden opdateres hele døgnet.

Varslingssystemet er blevet til i et samarbejde mellem Brøndby, Ishøj og Vallensbæk kommuner og de tilhørende forsyninger, Strandparken I/S samt Spildevandscenter Avedøre. En række andre kommuner langs Øresundskysten er også tilsluttet systemet.
 

Hvor finder man det?

Du kan finde den aktuelle badevandskvalitet på de lokale strande på www.oresund.badevand.dk. Du får badevandsudsigten frem ved at klikke på den valgte strand.

Badevandsprognosen giver ved hjælp af farvede flag en oversigt over badevandskvaliteten i dag og de følgende 3 dage.
 

Kontakt

Park-, Vej- og Miljøcenter

Baldersbækvej 6
2635 Ishøj

parkogvej@ishoj.dk

Tlf. 43577777Åbningstider:

Mandag-onsdag: 8.00-15.00
Torsdag: 8.00-15.00
Fredag: 8.00-13.00

Telefontider:

Mandag-onsdag: 8.00-15.00
Torsdag: 08.00-15.00
Fredag: 08.00-13:00

Senest opdateret 2. juli 2015